Apie viską aš labai trumpai. Nesu buvęs Lenkijoje apsipirkti ir kokios ten kainos, nežinau (bet iš principo galbūt reiks nuvažiuoti ir piliečiams, kurie eina paskui vieną šaukiantį, pramerkti akis). Taip, nesiginčysiu, kainos įvedus eurą pakilo, bet kai kurių produktų kainos smarkiai pakilo ir kai valiuta dar buvo litas (pavyzdžiui, riešutų), bet į tai dauguma nekreipia dėmesio. Bet mane pradėjo siutinti ne tai.

Pažvelkime, kokias kainas kiti nurodo esant prekybos centruose... Girdėjau, kad pomidorai – 5 eurai, agurkai – 3,5 euro, tualetinis popierius – 10 eurų, kiaušiniai – 2 eurai, žuvų taukai – 20 eurų, žemės riešutai – 15 eurų ir t.t. (pridedu nuotrauką su riešutų kaina, kuri, akivaizdžiai matosi, redaguota, bet, manau, dauguma „nuotraukų“ būna šiek tiek patobulintos, kad įspūdį didesnį padarytų. Tas pats galbūt ir su lenkiškomis kainomis, jos, manau, būna sumažintos).

Niekad labai didelio dėmesio į kainas nekreipdavau, bet šį kartą specialiai nuėjau ir ieškojau – negi iš tikrųjų viskas taip pabrango. Realybė – kad beveik visos prekės 50 proc., o kartais ir daug pigesnės. Tie piliečiai, kurie sako, kad agurkai ar pomidorai kainuoja 5 eurus, bent nueina į parduotuvę? Ar tiesiog pasakė, tai ir tiki? (...)

Taip pat paskaičiuokime, kiek mums kainuotų kelionė į Lenkiją nuo Vilniaus? Taigi, artimiausia „Biedronka“ Suvalkuose yra už 205 km, į abi puses – jau 410 km. Kuras – 100 km/6 l dyzelio (jei taupom, tai taupom, naudojam dyzelinį kurą). Jeigu kuras – ~0,95 euro, tai iš viso išleidžiame ~23,5 euro už kurą. Į vieną pusę – apie 3 val. kelio, tai norėsis ir pavalgyti, dar pridedam ~3 eurus. Vadinasi, jei važiuoji vienas, jau 27 eurai kelionei + sugaišta visa diena apsipirkimui Lenkijoje.

Ir negi jūs nusiperkat 20 kg kiaulienos, ir paskui užsišaldot ir valgot jau ne šviežią, prisikviečiat giminių į balių, nes patys nepajėgiat suvalgyti, ar apsiryjat, nors to visai ir nenorėtumėt?

P.S.: tie, kurie dalyvaus akcijoje (3 dienas neiti į prekybos centrą), nepamirškite prieš dieną apsipirkti tiek, kad tik ko nepritrūktų.

Nebūkite banda avinų, turėkite savo galvą ir patys pasidomėkite realia situacija.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

O gal jūs buvote apsipirkti Lenkijoje? Prašome pasidalinti patirtimi! Kviečiame jus savo nuotraukomis ir įspūdžiais dalytis el.p. pilieciai@delfi.lt su prierašu „Lenkija“.