Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamento gyvosios gamtos apsaugos inspektoriai iš bendro pagalbos centro gavo pranešimą, kad Kuršėnų miestelyje, Ventos upėje, vyras žvejoja su tinklu. Miestelio viduryje tinklu žvejojantį vyrą pastebėjo gyventojai, jie negalėjo patikėti tokiu brakonieriaus įžūlumu. Policijos pareigūnai iki atvykstant aplinkosaugininkams vyrą sulaikė.

Kaip paaiškėjo, tai gerai aplinkosaugininkams žinomas S.G. (1977 m.). Vyras prieš mėnesį buvo sulaikytas žvejojantis lydekas draudžiamu būdu ir draudžiamu laiku. Be to, šis pilietis jau ir anksčiau baustas už šiurkščius aplinkosauginius pažeidimus, tačiau brakonieriavimo amato nemeta.

Šį sykį aplinkosaugininkai konfiskavo vyro guminę valtį ir 20 metrų tinklą bei dar kartą surašė protokolą už mėgėjų žvejybos taisyklių pažeidimą, padarytą naudojant draudžiamus įrankius. Administracinių teisės pažeidimų kodeksas (ATPK 87 str. 3 d.) už tai numato baudą iki 289 eurų. Be to, už sugautas tris lydekas, du ešerius ir raudę brakonieriui teks pakloti dar beveik 500 eurų, kad atlygintų gamtai padarytą žalą.