Esu patalpinusi pardavimo skelbimą į vieną skelbimų puslapių. Šiandien SMS žinute anglų kalba gavau užklausą, ar dar turiu pirkinį ir prašymą susisiekti elektroniniu paštu beat.anderrson@gmail.com.

Tuomet prasidėjo mūsų susirašinėjimas anglų kalba. Pirkinys pirkėjui neva patiko, jis pasidomėjo dėl galutinės kainos, buvo rašoma, kad jis nori jį kuo greičiau nusipirkti, kad kurjerį užsakys pats pirkėjas, o šis atvyks pasiimti siuntinio į namus.

Greičiausias ir paprasčiausias būdas – pervesti pinigus per „Paypal“, todėl buvo paprašyta mano „Paypal“ duomenų. Kitame laiške buvo parašyta, kad pavedimas per „Paypal“ – jau padarytas, bet jo pervesta suma yra neva 300 eurų didesnė (nurodoma, kad jis skirta kurjeriui – DELFI) nei mano prekės kaina.

Buvau paprašyta 300 eurų sumą pervesti per „MoneyGram“ kurjerio agentūrai. Tuo pačiu metu iš fiktyvaus, bet profesionaliai padirbto „Paypal“ elektroninio pašto gavau informaciją, kad pinigai „užlaikyti“ iki tol, kol pervesiu 300 eurų per „MoneyGram“ kurjerių agentūrai ir nurodomi duomenys:

Name: ABEL ALEX
Address: 80 STRAND ROAD ATLANTIC QUAY, BT48 7NR.
City : LONDON DERRY
Country: UNITED KINGDOM

Dėl šio sukčiavimo teisėsauga buvo informuota, tačiau svarbu kuo greičiau informuoti visuomenę. Neaišku, kiek žmonių šis sukčius ar sukčiai bando apgauti!

Kad juos buvo bandyta apgauti tokiu pačiu būdu, feisbuke skundėsi ne vienas interneto vartotojas.