Tradicinėje „NBA Combine“ stovykloje šiemet plušės 60 talentingų krepšininkų, dalis kurių naujokų biržoje tikrai bus pašaukti itin aukštais numeriais, tačiau dėl neįvardijamų priežasčių D. Sabonis kartu su Benu Simmonsu ir Dejounte Murray atsisakė progos parodyti savo galimybes.

Gali būti, kad lietuvis paprasčiausiai nespės pasiruošti stovyklai, nes gegužės 8 dieną Gonzagoje jis dar laikys paskutinį egzaminą. Tačiau realesnis variantas tas, kad lietuvio agentai jau yra susitarę su žaidėjo norinčia konkrečia komanda, kuri yra pažadėjusi jį pasirinkti.

Šioje prestižinėje NBA klubų atstovai žaidėjus išnarsto tiesiog po kaulelį. Pratimais ir testais tikrinamos žaidėjų fizinės savybės, interviu būdu – psichologija, matuojamas visiškai tikslus žaidėjų ūgis su batais ir be jų, išskėstų rankų plotis, vertinami kamuolio varymo įgūdžiai ir kiti elementai.

JAV žiniasklaidoje D. Sabonio pavardė vis dažniau siejama su itin aukštu šaukimu naujokų biržoje. Pavyzdžiui, praėjusią savaitę ESPN paskelbtame autoritetingo analitiko Chado Fordo reitinge lietuvis jau užima 12-ąją vietą, nors anksčiau buvo 14-asis. 12-asis šaukimas priklauso Jutos „Jazz“ klubui.

„Draft Express“ D. Saboniui prognozuoja 18-ąjį šaukimą, o NBAdraft.net sąraše lietuvis yra 7-as ir siejamas su Denverio „Nuggets“ klubu.

Visgi tai – išankstinės ir preliminarios prognozės, o po „NBA Combine“ stovyklos jos gali pasikeisti. „NBA Combine“ stovyklos metu kiekvienam klubui leidžiama interviu būdu bendrauti ne daugiau nei su 18-a krepšininkų.

Įprastai po šios stovyklos potencialiems naujokams paliekama dešimt dienų galutinai nutarti, ar dalyvauti biržoje, tačiau D. Saboniui tai jau negalioja. Sutartį su agentūra sudaręs lietuvis, kuriam gegužės 3-iąją sukako 20-metų, dėl pasikeitusio statuso į NCAA sugrįžti nebegalės.

„Kad jis žais NBA, aš net neabejoju. Ir jei nebus 15-uke, tai jį pašauks vėliausiai 17-ą. Tokia mano prognozė. Tas vaikis to nusipelnė, kad tik nebūtų traumų ir kitų negandų“, – lietuvio perspektyvas NBA naujokų biržoje kalbėdamas su Krepšinis.lt įvertino garsus Lietuvos krepšinio agentas Virginijus Bulotas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)