Artėjant Kalėdoms, metui, kai kaip niekad svarbu, kad namuose būtų jauku ir gera, supratau, kad reikia kažką keisti. Be galo dievinu gyvūnus, ypač šuniukus, todėl nusprendžiau, kad geriausia Kalėdų dovana mūsų šeimynai bus keturkojis džiaugsmelis. Mintis pirkti veislinį šunį net nebuvo kilusi, todėl ėmiau ieškoti gyvūnų globos interneto svetainėje ir tą patį vakarą pamačiau mielą rudos spalvos šunelį, išskirtinai ramiu ir supratingu žvilgsniu, ir jau žinojau, kad jis taps mūsų šeimos nariu.

Kitą dieną mažylį jau vežiausi namo, viskas įvyko neįtikėtinai greitai. Namuose šunelis, gavęs Lordo vardą, jautėsi gerai, buvo drąsus ir žaismingas, nuo pirmos mūsų pažinties dienos pamėgo ilgai ilgai į mane žiūrėti savo išmintingu žvilgsniu, versdamas susimąstyti, kokios mintys sukasi jo galvoje. Į namus vėl sugrįžo džiaugsmas, o vakarai, būnant kartu su šeima, tapo kaip niekada ilgi ir smagūs.

Lordukas – išskirtinis šuo. Mergina, atidavusi jį mums prieglaudoje, sakė, kad šunelis išsiskiria savo santūrumu ir ramumu, palyginus su kitais šunimis. Iš tiesų Lordukas labiausiai mėgsta dūkti lauke, tačiau namuose jis dažniausiai mėgsta gulėti lovoje, sėdėti kartu su mumis, be galo džiaugiasi glostomas ir myluojamas. Kad ir kaip juokingai beskambėtų, tačiau kartais Lordukas atsisėda ant sofos ir žiūri televizorių. Taip pat Lordukas moka atsidaryti duris, todėl vaikšto, kur nori, o mėgstamiausia jo miegojimo vieta – tėvų lova. Labiausiai liūdi ir gailiai verkia, kai ryte paliekame namus, ir labiausiai džiaugiasi, kai po dienos darbų vėl susitinkame.

Be galo dėkoju „Tautmilės prieglaudėlei“. Prieš tris mėnesius į namus atkeliavęs šunelis pripildė mūsų kasdienybę juoko, šypsenų ir gerų emocijų. Dažniausiai visi sako, kaip pasisekė šiam šuneliui, kad rado namus, tačiau iš tiesų tai dar labiau pasisekė mums. Lordukas – be galo protingas, geras, ramus šunelis, tapęs didžiausiu mano gyvenimo džiaugsmu ir geriausiu draugu.

VšĮ „Gyvūnų gerovės iniciatyvos“ projekto „neBrisius.lt“ idėja užsikrėtė nuo Amerikoje vykusio „Why We Rescue“ ir, gavę idėjos autorių leidimą bei palaikymą, pradėjo analogišką ilgalaikį projektą Lietuvoje. Projekto metu fotografuojami žmonės su augintiniais, priglaustais iš prieglaudų ar gatvės, talpinamos jų laimingos istorijos, kurios, tikimės, užkrės vis daugiau ir daugiau žmonių!

Prisijunk prie projekto „neBrisius.lt“! Dėl detalesnės informacijos kreipkitės el. paštu info@ggi.lt.