Lietuvoje kalafiorų kaina pradėta piktintis, kai internete pasklido nuotrauka, kurioje užfiksuotas 3,49 euro kainuojantis kalafioras. Praėjusią savaitę į Lietuvą sugrįžusi Eglė pasakojo apie nieką kitą, tik kalafiorus, ir tegirdėjusi.

Dėl šios priežasties atgal į Taliną sugrįžusi mergina nusprendė patikrinti, kiek čia kainuos didelių kainų simboliu lietuviams tapusi daržovė.

„Grįžusi dėl įdomumo ir pažiūrėjau – ohoho, galva 10 eurų?“, – nusistebėjo pati mergina. Ji sakė prieš savaitę pirkusi kalafiorą, tačiau jo kaina buvo apie 3,5 eurus už kilogramą, tad dėmesio į ją neatkreipė. Šįkart prekybos centre „Selveekspress“, kuris, DELFI žiniomis Estijoje yra vienas brangiausių, ji rado kalafiorų, kurie kainuoja 7,39 euro už kilogramą.

Kalafioras, kurio kainą nusprendė patikrinti mergina – didžiulis, sveria 1,46 kg. Vis dėlto, įspūdinga ir jo kaina – 10,80 euro už vienetą t.y. 37 litai senąja Lietuvos valiuta. Šie kalafiorai brangesni net už tuos, kurių kainą DELFI skaitytoja Violeta siuntė iš Šveicarijos – ten jie kainavo 6-7 eurus už kilogramą.

Eglės teigimu, Estijoje, lyginant su Lietuva, viskas jau seniai – nuo euro įvedimo – brangiau.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (689)