Kaip praneša leidinys, U. von der Leyen kalbėjo apie „suvienytos, bet susiskaldžiusios Europos“ problemas, apie krizę pietuose ir rytuose, iki pat Afganistano. Ministrė ypač akcentavo migrantų krizę, kuri destabilizuoja Balkanus. Neaplenkė ji ir Rusijos temos.

„Rusija mąsto tokiomis kategorijomis, kaip įtakos sferos“, - pareiškė Vokietijos gynybos ministrė.

Maskva demonstruoja nepagarbą nacionaliniam suverenitetui. Turėdama omenyje Baltijos šalis ir Lenkiją, kuriose Ukrainos krizės kontekste stiprėja nuogąstavimai dėl galimos Rusijos agresijos, Vokietijos gynybos ministerijos vadovė pareiškė: „Rusijai reikia leisti aiškiai suprasti, kad ji nė nesvajotų užkariauti teritoriją valstybės, įeinančios į NATO sudėtį.“

Austrijos leidinys primena, kad Vokietija neseniai pareiškė planuojanti dalyvauti NATO pajėgų stiprinime Rytų Europos šalyse. Taip pat U. von der Leyen pabrėžė, kad su Rusija būtina užmegzti dialogą. Kaip „pačią silpniausią Rusijos vietą“ ministrė įvardijo Rusijos nesugebėjimą priimti kritikos savo atžvilgiu.

U. von der Leyen kritika Rusijos atžvilgiu gali būti nukreipta visų pirma prieš antirusiškų sankcijų Vienoje priešininkus – juk vasarą teks priimti sprendimą, ar jas pratęsti, pažymi „Die Presse“.