Rašoma, kad lenktynėse iš tikrųjų pasirodė V. Putinas, o prieš apdovanojimų ceremoniją jis susitiko su lenktynininkais atskiroje patalpoje. Būtent šis vizitas ir pribloškė lenktynių nugalėtoją, nes Rusijos prezidentas susitikime dalyvavo su vertėju.

V. Putinas atskirai pasikalbėjo su lenktynininkais ir pasveikino sėkmingai startavus, tačiau kai susitiko su N. Rosbergu, šis buvo priblokštas: pokalbyje dalyvavo ir vertėjas, nors lenktynių nugalėtojas puikiai žinojo, jog V. Putinas laisvai kalba vokiškai. Apie tai jis papasakojo dienraščiui „Bild“. Internete netrukus pasirodė žinutės, jog Rosbergas kalbėjosi ne su V.Putinu, o jo antrininku.

Internete jau senokai sklando gandai, jog Rusijos prezidentas dažnai naudojasi antrininkais. Internautų diskusijoms peno davė būtent ši nauja situacija.

Kaip ne kartą žiniasklaida rašė, jog praeityje V. Putinas dirbo KGB agentu Drezdene ir priminė, kad iki šiol jis asmeniškai skaito visus vokiškus dienraščius. Tad kyla klausimas, kodėl jis nekalbėjo su N. Rosbergu kalba, kurią abu puikiai moka?