Mokslininkai stebėjo 14 laidos „The Biggest Loser“ (8-ojo sezono) dalyvių sveikatą ir figūros pokyčius. Tarp jų buvo ir laidos nugalėtojas Danny Cahillis. Skelbiama, kad stebėsena buvo vykdoma šešerius metus po projekto pabaigos. 13 iš 14 susigrąžino projekto metu prarastus kilogramus. Keturi iš jų priaugo daugiau nei neteko projekto metu.

Viena iš projekto dalyvių Erinn Egbert, kuri prieš laidą svėrė 190 kilogramų, o po jo 80 kilogramų, sugebėjo pasiektą svorį ne tik išlaikyti, bet ir palengvėti dar keliais kilogramais. Nepaisant to, moteris susiduria su sulėtėjusios medžiagų apykaitos problema – per dieną jos organizmas sudegina 552 kalorijomis mažiau nei turėtų.

Remiantis tyrumo išvadomis, visi svorio metimo projekto dalyviai prieš gyvenimo pokyčius turėjo vidutinės spartos medžiagų apykaitą, tačiau, pradėjus laikytis dietos ir sportuoti, jų medžiagų apykaita sulėtėjo ir niekada nebegrįžo į senas vėžes.

„Tai tiesiog neįtikėtina, labai gąsdina, buvau pritrenktas“, – teigia vienas iš tyrime dalyvavusių mokslininkų, Nacionalinio diabeto, virškinimo ir inkstų ligų instituto mokslų daktaras Kevinas Hallas.

Projekto „The Biggest Loser“ atstovai PEOPLE sakė šiuo metu analizuojantys mokslininkų tyrimo išvadas.

„Mes rūpinamės laidų dalyvių sveikata, reguliariai atliekame tyrimus. Mūsų tikslas – pasirūpinti, kad laidos dalyviai gautų geriausią įmanomą priežiūrą. Vyriausiasis projekto gydytojas, dirbęs ir su Nacionaliniu sveikatos institutu, jau informuotas apie naujausią tyrimą, šiuo metu jis kaip tik analizuoja gautas išvadas“, – teigia atstovai.

Remiantis tyrimo rezultatais, kurie skelbiami specializuotame leidinyje „Obesity“, televizijos projekto „The Biggest Loser“ dalyviai, kurie neteko daugiausia antsvorio, patyrė didžiausią medžiagų apykaitos sulėtėjimą.

Pavyzdžiui, laidos pradžioje D. Cahillis svėrė 195 kilogramus. Pergalę jis šventė sulieknėjęs iki 86 kilogramų. Dabar vyras sveria 133 kilogramus, o jo medžiagų apykaita sulėtėjusi tiek, kad per dieną organizmas sudegina apie 800 kalorijų mažiau nei turėtų, skelbia „The New York Times“.

Kita projekto „Biggest Loser“ laimėtoja Ali Vincent neseniai socialiniame tinkle „Facebook“ prabilo apie sunkumus, kuriuos tenka patirti kovoje su sugrįžtančiu antsvoriu.

„Prisiekiu, daugiau niekada to nebus, niekada negrįšiu atgal. Nebegaliu įsivaizduoti, kaip galėjau sverti daugiau nei 90 kilogramų. Man labai gėda, man labai nesmagu. Esu pasimetusi ir niekam tikusi“, – apie kovą su grįžtančiais kilogramais pasakoja moteris.

Šiuo metu ji stengiasi atsikratyti sugrįžusių kilogramų, džiaugiasi gerbėjų palaikymu.

„Tikrai to nesitikėjau. Kai pamačiau, kiek žmonių mane palaiko, tiesiog pašokau iš lovos“, – džiaugiasi moteris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)