Aštuoniolikmetis anykštėnas, nepaisant jėgas išsunkusios ligos ir patirties tokio lygio varžybose stokos, pateko į greičiausių dvidešimtuką ir iškovojo Lietuvai 3 taškus.

Prieš savaitę sportininkas puikiai pasirodė pirmajame Vokietijos motokroso čempionato „ADAC“ etape ir, aplenkęs 35 varžovus, iškovojo 5 vietą. Varžybų sėkmę aptemdė netikėtai užklupusi angina, dėl kurios Arminas iki ketvirtadienio buvo priverstas gulėti lovoje ir negalėjo treniruotis. Startas pasaulio čempionato etape Kegume buvo pakibęs ant plauko, tačiau ryžtingas sportinis charakteris bei, kaip tiki šeima, pagalba iš aukščiau, pastatė vaikiną ant kojų ir jis ne tik startavo, bet ir iškovojo taškų.

Nors Arminui stigo fizinių jėgų, važiuoti padėjo, nors šįkart kietesnio grunto, bet gerai pažįstama trasa ir gausaus gerbėjų būrio iš Lietuvos palaikymas, kuriems motokrosininkas labai dėkingas.

Pasaulio čempionato etapas vaikinui neprasidėjo sklandžiai. Kvalifikaciniame važiavime jis griuvo, patyrė techninių problemų ir sugaišo daug brangaus laiko mechanikų zonoje, tad finišą pasiekė 30-as.

Pirmajame važiavime Arminas įgyvendino savo tikslą pakliūti į geriausių dvidešimtuką ir finišavo 19-as. Antrajame koją kiek pakišo treniruočių stoka ir nuovargis dėl ligos. Nors vaikinas startavo 28-oje pozicijoje, jis sugebėjo aplenkti pusę konkurentų ir pasiekti 14 poziciją, tačiau po 15 važiavimo minučių jėgos ėmė silpnėti ir ilgalaikius tikslus sau keliantis sportininkas nutarė dėl keliomis pozicijomis aukštesnės vietos nerizikuoti patirti traumų važiuodamas viršijant savo galimybių ribas, o aukštesnių rezultatų siekti stabiliai ir palaipsniui. Antrajame važiavime A. Jasikonis finišavo 20-as.

Bendroje etapo įskaitoje jauniausias varžybų dalyvis užima 21-ą vietą, o turnyrinėje čempionato lentelėje yra 28-oje pozicijoje.

Etapo nugalėtojas – slovėnas Timas Gajseris, antrą vietą iškovojo daugkartinis čempionas italas Antonio Cairoli, trečias – Romainas Febvre'as iš Prancūzijos. Iš Baltijos valstybių atstovų greičiausias buvo estas Tanelis Leokas, užėmęs 12-ą vietą.

Kartu su pasaulio čempionatu Kegumo trasoje vyko ir Europos čempionato etapas, kuriame jėgas išbandė du jauni Lietuvos važiuotojai.

Arnas Milevičius startavo EMX125 klasėje. Vaikinas paguodos važiavime liko 17-as ir į finalinius važiavimus nepateko.

Dovydas Karka varžėsi EMX250 klasėje. Paguodos važiavime jis finišavo 10-as ir išplėšė teisę startuoti finale. Pirmajamame važiavime finišą pasiekė 34-аs, o antrojo nebaigė dėl variklio gedimo, tačiau nesisekė ir daliai konkurentų, tad net ir nebaigęs važiavimo lietuvis atsidūrė 35 vietoje. Bendroje etapo įskaitoje jis liko 37-as.

Tikimasi, kad įgiję daugiau patirties šie perspektyvūs sportininkai dar nustebins gerbėjus ir konkurentus puikiais rezultatais ateityje.

Pasaulio čempionate aukščiausioje MXGP klasėje nuo vaikystės šio tikslo siekęs A. Jasikonis su pajėgiausiais planetos sportininkais varžosi pirmus metus. Jis startavo Olandijoje kovo pabaigoje vykusiame čempionato etape, o etapas Latvijoje Arminui buvo antrasis.

Iš viso svarbiausias šio sporto čempionatas susideda iš 18 etapų skirtinguose žemynuose. Jau surengti 6 – Katare, Tailande, Olandijoje, Argentinoje, Meksikoje ir Latvijoje. Arminas planuoja dalyvauti bent 5 etapuose šiais metais.

Antrus metus važiuojantis Vokietijos „Monster Energy Kawasaki Elf Team Pfeil“ ir Belgijoje gyvenantis Lietuvos sportininkas tikisi atstatyti jėgas ir nudžiuginti savo gerbėjus bei savo šaliai vėl atstovauti jau kitą savaitgalį, gegužės 8 d., startuodamas pasaulio čempionato etape Vokietijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)