Ingredientai

Restoranų šefai kiekvieną dieną ruošia skaniausius patiekalus ir gerai žino, kaip išvengti kulinarinės katastrofos virtuvėje. Štai ką jie pataria apie kasdienio maisto ruošimo subtilybes.

Gaminimo eiga

Makaronus virkite 1 minute mažiau, nei nurodoma ant pakuotės, o iki galo makaronus ruoškite keptuvėje su padažu.

Laikykite prieskonius vėsioje ir tamsioje vietoje, ne virš viryklės. Dėl drėgmės, šviesos ir kaitros prieskoninės žolelės netenka skonio.

Norėdami, kad jūsų ruošiami tiršti kreminės konsistencijos padažai būtų dar ir sveiki, pusę majonezo kiekio pakeiskite graikišku jogurtu.

Visada mėsą ir žuvį prieskoniais barstykite tolygiai. Berkite druską ir pipirus lyg sniegą. Laikydamiesi šio principo išvengsite situacijos, kai vietomis prieskonių atsiranda daugiau nei kitur.

Vietoje to, kad dėtumėte viščiuką ant kepimo grotelių, supjaustykite svogūnus storais griežinėliais, sudėkite juos į kepimo indą su įkaitintu aliejumi, o tada ant viršaus dėkite viščiuką – svogūnai sugers iš viščiuko išsiskiriančias sultis. Iškepę viščiuką palikite šiek tiek pastovėti, kol paruošite padažą iš svogūnų įpildami šiek tiek sultinio ar vandens į keptuvę ir kaitindami ant didelės kaitros 3 minutes.

Nepilkite aliejaus į vandenį, kai verdate makaronus. Kitokiu atveju padažas nelips prie išvirtų makaronų.

Marinuojant mėsą citrusiniais vaisiais tekstūra tampa miltinga. Jei itin mėgstate citrusinius vaisius, visada kur kas geriau apšlakstyti citrusinių vaisių sultimis jau paruoštą patiekalą.

Ant nukoštų makaronų, kol jie dar neatvėso, užtarkuokite šiek tiek parmezano, prieš sumaišydami juos su padažu, - tada padažas laikysis geriau.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai