„Jeigu, JK esant už ES ribų, pavyktų išsaugoti politinį vadovavimą ir veiksmingą reguliavimo aplinką tuo pačiu aukštu lygmeniu, galime daryti prielaidą, kad Londono Sitis sustiprintų savo, kaip išsivysčiusio pasaulinio finansų centro, vadovaujančias pozicijas ir toliau svariu indėliu prisidėtų prie šalies ekonomikos plėtros, paskatintų naujų darbo vietų augimą“, – patikslinama atvirame laiške.

Dokumentą pasirašė tokie įtakingi finansų ekspertai, kaip rizikos draudimo fondo „Odey Asset Management“ partneris Crispinas Odey, vienas iš investicinės bendrovės „Hargreaves Lansdown“ steigėjų Peteris Hargreavesas, „Marshall Wace“ pirmininkas Paulis Marshallas ir buvęs HSBC banko generalinis direktorius Michaelas Geogheganas.

A. Merkel: ES narystė Jungtinei Karalystei suteikia ekonominio stiprumo

Vokietijos kanclerė Angela Merkel pareiškė, kad Jungtinės Karalystės (JK) pasilikimas Europos Sąjungoje (ES) užtikrintų, kad ji ir toliau liktų klestinčia ir ekonominiu požiūriu sėkminga šalimi. Kanclerė taip pat pridūrė, kad JAV ir ES laisvosios prekybos sutartis taip pat suteiktų Jungtinei Karalystei ekonominių privalumų, informuoja naujienų agentūra „Reuters“.

„Kiekvienas, kas kalba apie „Brexit“, vadovaujasi savo nuomone. Aš vadovaujuosi savo nuomone. Mes norime ekonominiu požiūriu stiprios ir klestinčios Jungtinės Karalystės, priklausančios Europos Sąjungai“, – penktadienį kalbėjo Vokietijos kanclerė per spaudos konferenciją, surengtą drauge su Latvijos premjeru Mariu Kučinskiu.

M. Kučinskis sakė tikįs, kad birželį vyksiantis referendumas dėl JK narystės ES nesusilpnins bloko.

Angela Merkel, Marius Kučinskis
Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)