Tyrime, kurį atliko Indianos universiteto mokslininkai, paaiškėjo, kad moterys, kurių klitoris yra ne toliau nei už 2,5 cm nuo šlapimo takų, sugeba pasiekti orgazmą įsiskverbiamojo sekso metu.

Taip arti makšties esantis klitoris geriau leidžia moteriai akto metu pajusti trintį, todėl ji gali pasiekti orgazmą, sako jie.

Tačiau jei moters klitoris yra už 3cm ar toliau nuo šlapimtakių, tokiai moteriai pajusti orgazmą įsiskverbiamojo sekso metu praktiškai neįmanoma.

Komentuodama tyrimą, Elisabeth Lloyd iš Kinsio seksualinių santykių, lytinės tapatybės ir reprodukcijos tyrimų instituto prie Indianos universiteto, pasakė, kad žinodama apie savo sudėjimą, moteris gali geriau suprasti seksualinį gyvenimą.

„Moteris minėtą atstumą gali išsimatuoti pati arba su partnerio pagalba – tai jai padės geriau suprasti savo seksualinius potyrius“, – pasakė ji portalui „MedicalXpress“.

Ji pridūrė, kad moteris nebūtinai turi pasiekti orgazmą akto metu – seksas gali jai teikti pasitenkinimą ir be jo.

„Savo tyrime išsiaiškinome, kad labai daug moterų nepatiria orgazmo, nors ir reguliariai mylisi“, – pridūrė ji.

„Įduodami sveikatos vėliavą į rankas tik toms moterims, kurios lytinio akto metu pasiekia orgazmą, mes diskriminuojame kitas moteris, kurios dėl savo anatomijos negali jausti orgazmo įsiskverbiamojo sekso metu.“

Visas tyrimas paskelbtas leidinyje „Clinical Anatomy“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (312)