Mūsų veidas taip pat yra savotiškas organizmo veidrodis, kaip ir rankų delnai, ausys bei pėdos, rašo privet.club/blog.

Šių kūno dalių masažavimas palankiai veikia visą organizmą. Medaus masažui geriausiai tinka korinis medaus, nes jame išlieka daugiausiai biologiškai aktyvių medžiagų.

Medų reikia tolygiai užtepti ant veido ir palikti 5 min. Pastebėsite, kad medaus lašeliai ant veido pasiskirstė netolygiai: neužterštos poros medų sugėrė, o lašeliai liko ten, kur oda „neveikia“.

Veido masažo su medumi esmė ir yra išvalyti šias užsikimšusias poras. Dabar lengvai spaudžiame veidą pirštais ir atplėšiame juos. Prilimpantys ir atplėšiami pirštai sukuria lengvą vakuumo efektą – taip ištraukiami riebalų kamščiai. Beje, toks pat masažas rekomenduojamas ir nuo celiulito.

Baltą lipnią masę nuo pirštų nuplaukite vandeniu, o veido galima neskalauti – jis pats nudžius, ir nebebus lipnus.

Bet svarbiausia, kad toks masažas suaktyvina vidaus organus.
Galima stipriau pamasažuoti tas veido dalis, kurios yra susijusios su atitinkamais organais.

Pavyzdžiui, jei sergama bronchų ir plaučių ligomis, reikia aktyviau masažuoti skruostus.

Jei kankina disbakteriozė, sutrikusi rūgščių ir šarmų pusiausvyra virškinamajame trakte, reikia daugiau pastangų įdėti masažuojant kaktą.

Jei moteris turi ginekologinių problemų, o vyras – urologinių, reikia susitelkti į smakro sritį žemiau duobutės po apatine lūpa.

Jei kankina širdies ir kraujagyslių ligos – į nosies galiuką.

Medaus masažą geriausia atlikti pirmoje dienos pusėje. Gydymo kursas – 10-15 seansų, kas antrą dieną. Reiškia, visas kursas užtruks apie mėnesį.

Masažas atkuria odos jautrumą temperatūros ir šviesos poveikiui. Ląstelės gauna šviesos ir deguonies, o tai savo ruožtu stimuliuoja naujų jaunų ląstelių formavimąsi.

Jei oda labai plona ir jautri, rekomenduojama tiesiog ištepti ją medumi ir laikyti 15 minučių. Medaus likučius sugerkite servetėle.