- 2016 metų pirmoji pusė Jums spėjo atnešti nemažai įvykių, ką dar be jau išvardintų galėtumėte paminėti ir kas laukia toliau?

- Iš tiesų šie metai prasidėjo labai stipriai. Be viso to, kas jau paminėta, buvome labai nustebinti ir pagerbti „Vyrų mados savaitės’’ metu, kai mums buvo suteiktas „Stilingiausio metų sceninio įvaizdžio ‘’ titulas.

Šiuo metu bendradarbiaujame su keliais menininkais, taip pat tęsiame bendradarbiavimą ir su kaukių genijumi Bob Basset, dirbame prie naujų idėjų, įrašinėjame naujus kūrinius bei piešiame busimų pasirodymų festivaliuose vizijas - iki metų pabaigos bus dar daug vizualinių bei audiovizualinių netikėtumų.

- Jūsų aprangos stilius susilaukia ne mažiau dėmesio nei muzika. Kaip gimė toks grupės įvaizdis ir kokią žinutę jis perduoda auditorijai?

- Jis gimė iš kasdienių susidūrimų su savo bei kitų mintimis, iš tam tikros sabotažo formos bei vaikiško anarchizmo laikų. Taip pat teatro mokyklos bei daugelio valandų savęs pažinimo link, kai galėjai daryti bet ką ir būti nevaržomas. Lygiai taip pat yra ir dabar - turime galimybę nevaržyti savęs, apgalvoti apie tai, kas esame scenoje bei gyvenime, ir šia galimybe naudojamės.

Stilius nėra vienos dienos dizainerių eksperimentas. Tai yra kiekvieno paslaptis bei gebėjimas ką nors įžvelgti anksčiau už kitus. Mes tai pastebėjome, todėl turbūt ir tapome matomi.

- Gyvename urbanizuotose erdvėse, aplink mus – modernaus pasaulio produktai, įvairios technologijos. Ar tai netrukdo kūrybiniam procesui?

- Mus gali įkvėpti absoliučiai viskas, kartais vartau saldainių popierėlį ir sugalvoju, kaip turėtų atrodyti mano kitas rūbas arba kaip turėtų skambėti naujo kūrinio priedainis. Emociškai visuomet esu atviras visiems pojūčiams.

Šiuolaikinės technologijos taip pat yra didelė pagalba menininkams – jų dėka kūrinys gali šviesti, groti, judėti. Tai išlaisvina fantaziją iki begalybės. Sakykime, kad ir išmanusis telefonas - tai tapo nepakeičiama susisiekimo priemonė, kuri dar ir leidžia nusifotografuoti su savo gerbėjais, o po koncerto pasidalinti nuotrauka socialiniame tinklapyje.

Tiesa, aš galvoje jau turiu viziją, kaip stilingas telefonas galėtų tapti ir kaklo aksesuaru (juokiasi).

Manau, kad technologijų kūrėjai turėtų glaudžiau bendradarbiauti su įvairiais menininkais, ypatingai to trūksta Lietuvoje.

- Ar nuo dueto susikūrimo pradžios iki dabar Beissoul & Einius labai pasikeitė?

- Per šį laiką pasikeitė tikrai daug kas, mes su Einiumi pradėjome labai gerai suprasti vienas kitą – susikalbame net ir be žodžių. Taip pat supratome su kokiais žmonėmis norime dirbti, bendradarbiauti ir tobulėti, o su kokiais ne. Todėl juos, ypatingai dabartiniu metu, renkamės itin kruopščiai.

Nors giliai viduje išlikome tokie patys, į kai kuriuos dalykus požiūris pasikeitė. Visos patirtys mus papildo ir pamoko. Mūsų muzika kinta pati savaime - keičiasi nuotaikos, tekstai ir skambesys. Kartais norisi visiškai kvailų tekstų ir dainų, o kartais visiškos rimties. Tačiau, nepaisant visko, žmonės atpažįsta mūsų dainas ir jų stilių.

- Kuo ypatingas bus Jūsų naujasis albumas ir kada jis pasirodys?

- Albumas pasirodys šį rudenį. Visai netikėtai, būdami studijoje bei už jos ribų, atradome nemažai ypatingų dalykų, kurie įkvėpė naujiems darbams.

Jau dabar galime pasakyti jog albumas bus ir seksualus, ir jautrus, ir didingas – „chameleoniškas“. Šiuo metu stengiamės kiekvienam kūriniu pritaikyti skirtingas nuotaikas: nuo dramos iki ramybės bei nesvarumo būsenos. Jis bus stilingas!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją