Savivaldybėje nuspręsta sumažinti šių valdybų narių skaičių, o viešosios įstaigos „Automobilių stovėjimo aikštelės“ (kuri, miesto politikų iš opozicijos teigimu, neišvengs privatizacijos) valdybą žadama panaikinti visai.

Pasak Kauno savivaldybės pranešimo, prieš maždaug 7 mėnesius naujai suformuotos savivaldybės įmonių valdybos, spręsdamos strateginius įmonių klausimus, labai prisidėjo prie įmonių finansinės padėties stabilizavimosi ir rezultatų pagerėjimo.

„Įmonėms pradėjus rodyti sėkmingus rezultatus, atsirado galimybė prie sėkmingų rezultatų prisidedantiems valdybų nariams mokėti atlyginimus. Už kiekvieną darbą turi būti vienaip ar kitaip atlyginta. Šioje srityje dviračio mes neišradinėjame. Visos didžiosios valstybinės įmonės savo valdybų nariams moka atlygį. Kaune kiekvienos įmonės valdybos nariai į posėdžius renkasi po 2-3 kartus per mėnesį. Laiko užima ne tik posėdžiai, bet ir pasiruošimas jiems. Kitais žodžiais tariant, darbas bet kurios įmonės valdyboje užima nemažai laiko. Kyla pagrįstas klausimas – jeigu bet kurios srities profesionalas už savo darbą negauna atlygio, kodėl jis ten dirba ir ar jis šiai veiklai gali skirti pakankamai dėmesio?“, – teigė Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Petrauskas.

Strateginėse Kauno miesto savivaldybės įmonėse „Kauno energija“, „Kauno švara“, „Kauno autobusai“ ir „Kauno vandenys“ vietoj 7 valdybos narių liks 5. Jiems kas mėnesį bus mokamas penktadalį konkrečios įmonės direktoriaus darbo užmokesčio siekiantis atlyginimas.

Mažesnėse įmonėse „Kauno gatvių apšvietimas“, „Laboratorinių bandymų centras“, „Kauno butų ūkis“ įmonių valdybų narių skaičius mažinamas iki 3. Jiems atlyginimas nebus mokamas. Viešosios įstaigos valdybą nuspręsta panaikinti.

„Savivaldybėje darbą pradėjus naujai komandai, buvo panaikinta iki tol vyravusi praktika, kuomet į savivaldybės įmonių valdybas žmonės būdavo skiriami pagal partinę priklausomybę. Į savivaldybės įmonių valdybas mes pakvietėme skirtingų sričių profesionalus. Vadovavomės principu, kad kiekvienos įmonės valdyboje būtų po vieną vadybos, teisės ir finansų srityse patirtį turintį profesionalą. Taip pat – po vieną su konkrečios įmonės veikla susijusios srities specialistą“, – pasakojo G. Petrauskas.