Susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius neabejoja, kad koncesijos projektas padės Lietuvai sėkmingai plėtoti šalies oro uostus ir pasiekti gerų rezultatų Baltijos rinkoje.

„Aviacijos sektorius nemenka dalimi prisideda prie šalies ekonomikos kūrimo, tačiau šios srities potencialas yra kur kas didesnis, o turimi įrankiai riboja galimybę juo pasinaudoti. Todėl labai svarbu įgyvendinti oro uostų koncesijos projektą, kurio plėtrai tvirtus žingsnius padės žengti išsirinktas koncesijos vykdymo partneris“, – sako R. Sinkevičius.

„InterVistas“ yra Olandijos kapitalo įmonė, dalyvavusi daugelyje kompleksinių projektų oro uostų ir aviakompanijų veiklos srityse bei konsultavusi valstybes, privačius investuotojus ir operatorius oro uostų koncesijos projektuose. Įmonės gebėjimas įvertinti visų interesų turėtojų interesus bus labai svarbus, vertinant potencialių koncesininkų pateiktus pasiūlymus ir siekiant šio projekto sėkmės.

Pasak Lietuvos oro uostų generalinio direktoriaus Gedimino Almanto, aviacijos plėtra Lietuvai itin svarbi dėl šalies riboto pasiekiamumo ir aviacijos įtakos ekonomikos vystymuisi.

„Geras šalies pasiekiamumas turi tiesioginės įtakos pritraukiant į šalį investicijų, skatinant eksportą ir auginant turizmo srautus. Darydami platesnę ekonominę įtaką šaliai, su šiuo projektu turime puikią galimybę tapti regiono aviacijos sektoriaus lyderiais“, – sako G. Almantas.

Ieškoti Lietuvai patarėjo strateginiam projektui padėjo VšĮ „Investuok Lietuvoje“, dalyvavusi rengiant konsultantų atrankos dokumentus, atlikusi ekspertų vaidmenį per pirkimo procedūras ir atstovavusi Lietuvos oro uostų interesams per derybas su konkurso dalyviais dėl konsultavimo sutarties.

Būsimam koncesininkui iškelti keli pagrindiniai tikslai – pasiekiamumo Lietuvos oro uostų tinklui priklausančiuose trijuose Vilniaus, Kauno ir Palangos oro uostuose plėtra, infrastruktūros gerinimas finansuojant strateginius plėtros projektus ir keliant oro uostų paslaugų kokybę, grąžos valstybei už jos kapitalo naudojimą teikimas.

Lietuvos oro uostų tinklui priklauso trys oro vartai Vilniuje, Kaune ir Palangoje. Pernai jie aptarnavo 4,2 mln. keleivių ir 50 tūkst. skrydžių. Vasaros sezono metu iš Lietuvos oro uostų 19 aviakompanijų skraido 65 kryptimis į 54 miestus 26 šalyse Europoje ir už jos ribų, o šalies pasiekiamumą dar labiau didina daugiau nei 7 užsakomųjų skrydžių bendrovės.