Šiemet LFF prezidentu išrinktas E. Eimontas Vyriausybės atstovams pristatė savo planus, numatomas permainas LFF veikloje ir futbolo strategiją, LFF vykdomus masinio futbolo projektus, kuriais propaguojama vaikų ir jaunimo sveika gyvensena, teikiama edukacija bei parama inventoriumi švietimo ir ugdymo įstaigoms.

Premjeras išreiškė paramą LFF iniciatyvai vykdant nesąžiningo žaidimo sporte prevenciją papildyti teisės aktus.

„Tai – išties aktuali problema ne tik Lietuvos, bet ir viso pasaulio mastu. Džiugu, kad Lietuvos futbolo federacija rodo iniciatyvą ją spręsti. Baudžiamojo kodekso papildymas yra būtinas“, – teigė premjeras.

Baudžiamojo kodekso papildymų ir Kriminalinės žvalgybos įstatymų projektai šiuo metu yra pateikti svarstymui Lietuvos Respublikos Seime.

Susitikimo dalyviai taip pat aptarė ir reprezentacinio futbolo stadiono problemą, kuri ypač aktuali žinant tai, kad 2017 metais į Lietuvą atvyks tūkstančiai Anglijos ir Škotijos futbolo aistruolių. Tikimasi, kad šį klausimą būtų galima spręsti atlikus Kauno S. Dariaus ir S. Girėno stadiono rekonstrukciją, o ilgalaikėje perspektyvoje – toliau vystant Šeškinės daugiafunkcio komplekso statybų projektą.

Kalbant apie jaunųjų futbolininkų ugdymo klausimą, LFF prezidentas atkreipė dėmesį, jog svarbu stiprinti viešąją bei privačią partnerystę, siekti biudžetinių įstaigų lėšų panaudojimo efektyvumo, peržiūrėti trenerių ruošimo standartus ir darbo stebėseną.

Susitikime taip pat dalyvavo Ministro Pirmininko patarėjas sportui Vytautas Janušaitis, LFF viceprezidentas Gediminas Daukšys, Kauno S. Dariaus ir S. Girėno sporto centro vadovas Giedrius Bielskus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)