Augimą lėmė grynųjų palūkanų pajamų didėjimas - jos pirmąjį šių metų ketvirtį išaugo 7 proc. ir sudarė 8,2 mln. eurų, komisinių pajamos didėjo 6 proc. ir siekė 1,4 mln. eurų.

Bendras paskolų ir lizingo portfelis 2016 m. pirmąjį ketvirtį, lyginant su tuo pačiu laikotarpiu pernai didėjo 3 proc., o jo bendra vertė siekė 2,2 mlrd. eurų. Verslo paskolų ir lizingo portfelis atitinkamu laikotarpiu augo 3 proc., o gyventojų paskolų portfelis didėjo 2 proc. Būsto paskolų portfelis augo 3 proc.

„Nors pirmasis šių metų ketvirtis prasidėjo rekordiškai žemų palūkanų aplinkoje, „Nordea“ Lietuvoje pademonstravo stiprų pajamų augimą ir augantį verslo paskolų portfelį. Tvarus ekonomikos augimas taip pat teigiamai prisidėjo prie didėjančios investavimo ir taupymo produktų paklausos, tad jų apimtys mūsų banke ir toliau didėja", - pranešime spaudai teigia Inga Skisaker, „Nordea“ bankininkystės vadovė Baltijos šalyse.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)