Mačas vyko prie dešimties lentų, žaidžiant po dvi partijas tarpusavyje. Solidų pranašumą pavyko sukaupti jau po pirmos partijos – 6,5:3,5. Antroje partijoje ukrainiečiai jau turėjo rizikuoti, tačiau Lietuvos rinktinė ne tik atsilaikė, bet ir laimėjo 5,5:4,5, tokiu būdu užtikrintai laimėdama mačą.

Abu kartus prieš savo oponentus laimėjo Paulius Pultinevičius, Lukas Stauskas, Barbora Mačiulaitytė ir Marija Šibajeva. P. Pultinevičius ir Titu Stremavičius (1,5 taško) penktadienį (balandžio 29-ą d.) pradės kovas Lietuvos vyrų čempionato finalo varžybose.

Mačą kartu su Lietuvos ir Ukrainos šachmatų federacijomis inicijavo Lietuvos ambasada Ukrainoje bei Ukrainos jaunimo ir sporto ministerija.

„Džiaugiuosi, kad ši idėja organizuoti šachmatų turnyrą tarp Ukrainos ir Lietuvos jaunimo rinktinių prigijo ir, tikiuosi, kad kitais metais Lietuvoje dalyvaus ir kitų šalių komandos. Tai ne tik sportas, bet ir ryšių tarp mūsų šalių stiprinimas bei naujos pažintys“, - kalbėjo Lietuvos ambasados Ukrainos įgaliotas ministras Gvidas Kerušauskas.

Lietuvos šachmatų federacijos viceprezidentas ir delegacijos vadovas Jonas Sidabras džiaugėsi pergalę prieš rimtą varžovą.

„Lietuvos rinktinė, sudaryta iš Lietuvos įvairių amžiaus grupių čempionų ir vicečempionų, labai rimtai nusiteikė žaidimui su Ukrainos šachmatininkais, kurių tradicijos ir rezultatai yra itin aukšto lygio.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)