Už Atlanto nuotaikos buvo taip pat optimistinės, S&P 500 augant 0,19 proc. JAV vakar dieną paaiškėjo, kad preliminariais duomenimis kovo mėnesį ilgalaikio vartojimo prekių užsakymų apimtys stiebėsi 0,8 proc. (prognozė +1,9 proc.), kai prieš tai mėnesį buvo fiksuotas -3,1 proc. smukimas.

Taip pat šalyje buvo paskelbta, kad vartotojų pasitikėjimo ekonomika indeksas nepasiekė prognozuotos 95,8 reikšmės ir apsistojo ties 94,2 (buvusi reikšmė 96,1).

Šiandien buvo paskelbta, kad Vokietijoje vartotojų pasitikėjimas ekonomika padidėjo, indekso vertei kylant nuo 9,4 iki 9,7. Trečiadienį investuotojai lauks JAV FED‘o skelbiamų bazinių palūkanų normų (prognozė – išliks nepakitusios) bei įžvalgų, kokios politikos bankas žada laikytis ateityje.

Valiutų rinkos

Šiandien ryte EUR/USD valiutų santykis trečią dieną iš eilės auga pasiekiant 1,1305 lygį (09:45 val). Nuo savaitės pradžios pastarojo kurso vertė šiuo metu sudaro jau 0,73 proc.

Trečiadienį, tikėtina, sulauksime aktyvesnės prekybos 21:00 val., kuomet JAV FED‘as skelbs bazines palūkanų normas.

Nors ir neabejojama, kad bazinės palūkanų normos išliks be pokyčio, tačiau dauguma investuotojų laukia pasisakymų iš centrinio banko, kurie turėtų, tikėtina, stipriau paveikti EUR/USD valiutų kursą.

Baltijos vertybinių popierių rinka

Prekyba Baltijos akcijų rinkose išryškėjo bendrovės „Tallink Grupp“ akcijomis, kurių vertė šoktelėjo net 5,72 proc. ir dienos aktyvumas perkopė 491,73 tūkst. eurų. Šį aktyvumą lėmė paskelbta informacija, kad bendrovė planuoja paskirstyti praėjusių metų 59,1 mln. grynąjį pelną dividendais, o tai sudaro 0,0877 euro vienai akcijai.

Paskelbti pirmojo ketvirčio „Šiaulių bankas“ rezultatai investuotojams įpūtė optimizmo, stumtelint akcijos vertę net 4,10 proc. iki 0,305 euro už vienetą, su 325,5 tūkst. eurų apyvarta. Bendra vakar dieną nuotaikos Baltijos akcijų rinkose buvo teigiamos, Vilniaus indeksui stiebiantis +0,46 proc., Rygos augant +0,69 proc., o Talino šoktelint 1,83 proc.