Pusfinalyje vilnietės 3:0 (25:20, 25:22, 25:16) nugalėjo Šiaulių „Dubysos“ atstoves, o finale 3:0 (25:19, 25:9, 25:20) pranoko Daugpilio BJSS (Latvija) klubą.

„Merginos žinojo, kad tai joms paskutinis turnyras salėje šį sezoną, todėl buvo labai motyvuotos. Dauguma žaidėjų visą sezoną sportavo su vyresnėmis moterų ir jaunimo komandomis, todėl įgavo daug patirties Lietuvos čempionate. Tuo tarpu varžovės daugiausiai visą sezoną žaidė su bendraamžėmis“, - pasakojo sostinės ekipos trenerė Asta Jansonienė.

Nors „SM Tauro“ tinklininkės Baltijos čempionėmis tapo antrus metus iš eilės, A. Jansonienė nesiryžo prognozuoti, kokios yra merginų perspektyvos tęsiant karjerą suaugusių komandose.

„Norėtųsi dar 4-5 metus padirbėti su šiomis merginomis, bet jos netrukus baigs 12-ą klasę. Kaip žinau, jos dar labai gerai mokosi, todėl nemažai merginų tikriausiai išvyks į užsienį. Kol kas Lietuvoje nėra stiprių klubų, kurie galėtų padėti iš laikyti merginas Lietuvoje ir sudaryti sąlygas tęsti karjerą“, - sakė A. Jansonienė.

„Dubysos“ tinklininkės džiaugėsi bronzos apdovanojimais. Mažajame finale jos 3:1 (25:23, 25:22, 22:25, 25:14) įveikė Tartu „Salva“ (Estija) ekipą.

Kauno KCSM ekipa čempionate užėmė penktą vietą, o Vilniaus rajono SM komanda liko paskutinė, 12-a.

Į geriausių pirmenybių žaidėjų šešetą buvo išrinktos net keturios „SM Tauro“ narės - Agnieška Paškevič, Julija Smilgaitė, Gerda Grudzinskaitė ir Jekaterina Kovalskaja.

Kauno tinklininkai Estijoje buvo penkti

Estijoje vykusiame analogiškame vaikinų čempionate geriausiai iš Lietuvos ekipų pasirodžiusi Kauno komanda užėmė penktą vietą.
Kauniečiai B grupėje užėmė trečią vietą, vėliau 3:0 (25:16, 27:25, 25:19) įveikė Veru „Voru“ (Estija) klubą, o susitikime dėl penktos vietos 3:1 (22:25, 25:14, 25:20, 25:22) nugalėjo Daugpilio (Latvija) ekipą.

Druskininkų komanda šiose pirmenybėse tenkinosi devinta pozicija, o Vilniaus „Tauras“ liko 12-as.

Baltijos jaunių čempionais tapo „Parnu“ (Estija) tinklininkai, kurie finale 3:0 (25:18, 25:23, 25:23) nugalėjo „Cesis“ (Latvija) atstovus.

Geriausiais žaidėjais Lietuvos komandose buvo paskelbti Patrikas Stankevičius (Kaunas), Laurynas Šimrevičius (Druskininkai) ir Gediminas Petrauskas („Tauras“).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją