Beveik nauji traktoriai aptikti Žeimių miestelyje pirmadienio vakarą.

„Tikrindami ūkio subjektą pareigūnai rado 7 traktorius, kurie sukėlė įtarimų. Pasitelkus traktorių atstovybės darbuotojus, buvo nustatyta, kad VIN numeriai yra suklastoti arba neatitinka tikrovės“, - Kauno apskrities VPK Kriminalinės policijos Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos III skyriaus viršininkas Aleksejus Gubenko.

Dėl radinio pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl turto įgijimo nusikalstamu būdu. Traktoriai rasti vienos agrofirmos teritorijoje – iš viso rasti 7 „John Deere” traktoriai. Visi jie buvo vogti, kaip įtariama, Švedijoje.

„Pirmadienio vakarą atlikta neatidėliotina krata ir sulaikytas įmonės direktorius“, - sako A. Gubenko.

Bendra radinio vertė viršija pusę milijono eurų. Skaičiuojama, kad rastų traktorių vertė svyruoja nuo 20 iki 100 tūkst. eurų. Manoma, kad žemės ūkio technika į Lietuvą atvyko nesenai.

„Mūsų duomenims, traktoriai čia stovėjo kelias dienas“, - sako A. Gubenko.

Neoficialiais duomenimis, traktoriai rasti bendrovės „Blauzdžių Autoservisas“ teritorijoje. Antradienį traktoriai bus pergabenti į policijos saugojimo aikštelę. Beje, pareigūnai pastebi, kad pavogti traktorius galėjo būti ne itin sudėtinga – visi jie atsirakina ir užsikuria su vienu ir tuo pačiu raktu.