Turkijoje tikrai yra ką pamatyti, nors dauguma žmonių kažkodėl yra įsitikinę, kad ten gali tik gulėti ant gulto ir vartoti tauriuosius gėrimus. Nors iš tiesų taip nėra – ten tikrai yra gražių vietų, kurias verta pamatyti nors kartą gyvenime. Trumpas skrydis – tik 3 val. – privalumas, nes, kaip žinote, dauguma mažųjų piliečių neištveria ilgų skrydžių. Taip pat dideliuose viešbučiuose yra siūloma labai daug pramogų visą dieną – nuo sporto užsiėmimų iki SPA procedūrų, dienos mokyklėlės vaikams, kur jie yra užimami visą dieną. Mūsų dukra keliauja kartu jau nuo 11 mėnesių amžiaus.

Esame buvę Ispanijoje, Bulgarijoje, Kipre, Graikijoje, Egipte. Ir galiu pasakyti, kad geriausias kainos ir kokybės santykis yra Turkijoje. Kelionėse esame susidūrę ir su sunkumais, bet iš kiekvienos kelionės kažko pasimokome ir kiekvienais metais keliaudami tą patirtį panaudojame rinkdamiesi kitą kelionę.

Dabar jau 5 metų mūsų dukrytė klausinėja, kada mes važiuosim į Turkiją, nes jai tenai labiausiai patiko, visą dieną – maudynės, ledai, karuselės ir kitos pramogos. Ko daugiau reikia vaikams per atostogas? Mūsų kelionė šiemet numatyta birželio mėn. ir mes jau jos laukiame nesulaukiame.

Teko ilsėtis ir Lietuvos pajūryje, bet neilgai. Važiuodavome tik per ilgiuosius savaitgalius, bet šiemet nusprendėme per ilgąjį savaitgalį nukeliauti į užsienį – kaina gal ir tokia pati, bet geras oras ir šilta jūra tas dienas bus garantuota. Manau, kainos ir kokybės santykis, ilsintis Lietuvoje, yra neadekvatus. Jeigu palygini, už tuos pačius pinigus toje pačioje Turkijoje tu gauni viską, o Lietuvoje realiai – nieko.

Aišku, kiekvienas keliones renkasi pagal savo galimybes ir norus. Todėl visiem linkiu gerų atostogų, kad ir kur jie jas nuspręstų praleisti!

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Klausiame Jūsų – ar teko atostogauti svetur? Pasidalinkite savo patirtimi – į kokį miestą geriausia važiuoti, kiek atostogos jums kainavo, kas sužavėjo, o kas nepatiko? O gal daug verčiau – pigiau ir kokybiškiau – atostogauti Lietuvos pajūryje? Padėkite dar tik planuojantiems atostogas būti pasiruošusiems! Rašykite el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Atostogoms“ iki gegužės 2 d. ir vienam iš jūsų dovanų įteiksime knygą!