Paviešinus finansinę ataskaitą įmonės akcijų vertė sumenko 13,6 procento.

Pirmąjį šių metų ketvirtį „Twitter“ bent kas mėnesį naudojančių vartotojų skaičius siekė 310 mln., o jos pajamos sudarė 594,5 mln. JAV dolerių, t. y. analitikų prognozių nepasiekė. Jau ne pirmus metus įmonė sunkiai generuoja pelną iš nemažo savo vartotojų skaičiaus.

Nurodoma, kad per tris antrojo ketvirčio mėnesius jos pajamos sieks 590-610 mln. JAV dolerių, tačiau investuotojai taip pat ir šio laikotarpio metu tikėjosi sulauksią didesnių skaičių.

„Tai sudėtingi laikai" „Twitter, – sako BBC korespondentas Šiaurės Amerikoje Dave'as Lee. – Pastarąjį kartą, kai jie paviešino savo ketvirčio rezultatus, įvyko tikrai neįprastas dalykas – jie prarado vartotojų, o tai didelio masto socialiniam tinklui yra praktiškai negirdėtas dalykas. Šį kartą vartotojų kiek padaugėjo, tačiau per mėnesį susidarė vos 5 mln. papildomų vartotojų. Tokio augimo tiesiog nepakanka teigiamai nuteikti investuotojus ir reklamos įmones, šie gali pereiti į kitus socialinius tinklus, pavyzdžiui, „Snapchat“ ar „Facebook“, nes jų rezultatai geresni“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją