Nuo sauso iki kovo „Toyota“ pardavimai pasaulyje sumažėjo 2,3 proc. iki 2,46 mln. automobilių, informavo atstovė spaudai Kayo Doi, praneša „Autonews“. „Volkswagen“ informavo, kad pardavimai padidėjo 0,8 proc. iki 2,5 mln. automobilių, o „General Motors Co.“ pardavimai sumažėjo 2,5 proc. iki 2,36 mln. automobilių.

Patyrusi nuostolių dėl savaitei vasarį nutrūkusio darbo keliuose surinkimo centruose Japonijoje, „Toyota“ patyrė dar daugiau praradimų, nes dėl kelių didžiausių po 2011 m. kovo žemės drebėjimų stojo gamyklų darbas ir nebuvo surinkta apie 80 tūkst. automobilių.

Dėl šios spragos gamyboje „Toyota“ gali nebetapti pasauline pardavimų lydere penktus metus iš eilės, juo labiau, kad „Volkswagen“, nepaisydama skandalo dėl emisijų duomenų klastojimo, didina pardavimus Kinijoje ir Europoje.

„Tai paveikė kelias atšakas ir gamyklas, – sekmadienį prieš didžiausią automobilių parodą Pekine, Kinijoje žurnalistams sakė vienas iš „Toyota“ vadovų Hirojis Onishis. – Dabar dedamos pastangos susiorientuoti esamoje situacijoje ir sudaryti planą, kaip atgauti pajėgumą.“

Per pirmus tris šių metų mėnesius „Volkswagen“ 6,4 proc. padidino pardavimus Kinijoje ir 3,5 proc. – Vakarų Europoje, aplenkdama „Toyota“ antrą ketvirtį per paskutinius metus. Tiesa, kompanija skyrė 16,2 mlrd. eurų padengti išlaidoms, kilus skandalui dėl klastojamų automobilių išmetamųjų dujų duomenų, taigi „Toyota“ pranokimas tapo virtualia pergale.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)