i

Praėjusiais metais čempionatas vyko prekybos ir laisvalaikio centre „Panorama“, tad šiais metais pasirinkta taip pat kiek neįprasta vieta – „Nesė Pramogų bankas“.

„Šioje vietoje jau rengėme keletą varžybų, „Pramogų bankas“ labai tinkama vieta: čia graži aplinka, gera atmosfera, tinkanti kovoms“, – teigė renginio organizatorius „Fight Academy“ įkūrėjas ir treneris Valentinas Bogdanovičius.

Renginį vedė sparčiai populiarėjantis reperis Ironvytas.

„Renginys labai geras, kovos stiprios, daug adrenalino, džiugina, kad kovojo ne tik lietuviai, bet ir kovotojai iš kitų šalių. O dar labiau džiugino tai, jog lietuviai dar ir įveikė kitataučius. Tačiau stebino ne tik kovotojai, bet ir žiūrovai: iš pradžių nedrąsiai, bet vėliau visi vieningai skandavo už Lietuvą, todėl buvo tikrai smagu“, - įspūdžiais dalinosi Ironvytas.

Varžybas stebėjo ir tokie garsūs žmonės, kaip Merūnas Vitulskis su žmona Erika, grupės „Pikaso“ nariai. Tiesa, M. Vitulskį su žmona dažnai galima sutikti muaitai renginiuose. Dainininkas pripažino, jog nors kadaise ir pats užsiiminėjo kovų sportu, vėl atrasti kovų menus jam padėjo žmona.

„Erika kartą pasiūlė nueiti į varžybas, nuėjome, susipažinome su keliais kovotojais, sporto klubais, tapome draugais ir taip į varžybas pradėjome eiti vis dažniau.“

Grupės „Pikaso“ nariai taip pat tokiame renginyje lankėsi ne pirmą kartą.

„Šią savaitę teko lankytis ir muaitai treniruotėje, labai patiko, tikrai užkabino, tad mąstome eiti į treniruotes ir bent jau savo malonumui pasportuosime“, – pasakojo grupės „Pikaso“ nariai.

Po čempionato Lietuvos muaitai pradininkas Lietuvoje, sporto klubo „Titanas“ įkūrėjas ir treneris Marius Misiūnas džiaugėsi, jog šia kovos šaka domisi vis daugiau jaunų žmonių, kurie aktyviai sportuoja ir dalyvauja kovose. Jam pritarė ir Lietuvos muaitai sąjungos generalinis sekretorius Nerijus Lukšas.

„Kiekvienais metais auga sportininkų lygis, atsiranda vis daugiau kovotojų, kurie gali garsinti mūsų šalį ne tik Europoje, bet ir visame pasaulyje“, - sakė N. Lukšas.

Šiais metais Lietuvos muaitai čempionate dalyvavo šie sporto klubai: „Lotosas“, „Titanas“, „2 vilkai“, „Muaythai Academy“, „Kadetų Muaythai klubas“, „Bulat Gym“, „Fight Academy“, „Remeris“, „Muaythai Imperija“, „Vikingas“, „Otso Gym“, „Hitoras“, „Vendetta“ ir „Mustangas“.

Aukso medalius iškovojo šie sportininkai: Večeslavas Javsikovas, Leonidas Pičeria, Jegoras Jakimovas, Aleksejus Čeredinčiko, Aleksandras Čerkesovas, Jaroslavas Ivanovas, Lukas Banevičius, Emilis Šližauskas, Lukas Grigaitis, Rytis Vaitkevičius, Mindaugas Urbonavičius, Deimontas Šilobritas, Klaidas Bubulis, Andrius Razma, Vladislavas Jadzeška, Dargirdas Šimkus, Vilius Trijonis, Eisvydas Krauzas, Mantas Kušeliauskas, Vladas Sinickis, Mindaugas Narauskas, Mantas Stankis, Ovidijus Jurginas, Mantas Makauskas ir Viltė Balakaitė.

2016 metų pasaulio muaitai čempionatas gegužės 17–30 dienomis vyks Jonkopinge, Švedijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)