Ikiteisminio tyrimo, kurį atliko Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Raseinių policijos komisariato pareigūnai, metu buvo nustatyta, kad nuo 2013 metų gruodžio mėnesio kaltinamoji, dirbdama vienos kelionių agentūros vadybininke Raseiniuose, galėjo apgaule užvaldyti tūkstančius eurų.

Siūlydama pigesnę kainą už keliones nei kitose agentūrose, organizatorė pritraukė daug norinčių nebrangiai ir be rūpesčių atostogauti Tenerifėje, Turkijoje, Egipte bei Ispanijoje.

Dauguma klientų į tolimą kelionę ruošėsi vykti nebe pirmą kartą, todėl pasitikėjo jau žinoma vadybininkės teikiamų paslaugų kokybe. Tik vėliau išsiaiškinta, kad realiai šios kelionės net nebuvo užsakytos.

Pasak pranešimo, buvo surinkta duomenų, kad darbuotoja, norėdama pritraukti kuo daugiau klientų, sugalvojo fiktyvias keliones ir taikė savo pačios nustatytas nuolaidas kelionėms nuo 200 iki 3000 litų.

Kelionių organizatorė klientams išrašydavo ne buhalterinėje apskaitoje naudojamus, o jos pačios įsigytus pinigų priėmimo kvitus. Kelionių sumos, kurias sumokėdavo klientai grynaisiais pinigais būdavo nuo vieno iki kelių tūkstančių litų, tačiau operatoriaus šie pinigai nepasiekdavo.

Nustatyta, kad pinigai gauti iš klientų nebuvo panaudoti apmokėjimui už jų užsakomas keliones. Šias lėšas kaltinamoji panaudojo ankstesnių uždarosios akcinės bendrovės klientų kelionių išlaidų padengimui.

Pinigus sumokėję žmonės ramiai laukdavo jų kelionės datos ir sėkmingai mėgaudavosi atostogomis šiltose kraštuose iki tol, kol kaltinamoji turėdavo apyvartinių lėšų užsakyti kelionę. Tačiau 2014 metų rudenį organizatorei pritrūko pinigų ir nebeužsakius lėktuvo bilietų, viena šeima nebeturėjo galimybės išvykti atostogauti.

Po šio atsitikimo pamačiusi, kad lygiai tokia pati situacija susidarė su kitais užsakovais bei suprasdama, kad dėl jos kaltės gali nukentėti ir daugiau žmonių, moteris pati kreipėsi į policiją.

Dėl šių beveik vienerius metus vykdomų sukčiavimų nukentėjo 58 asmenys.

Klientams ji padarė turtinės žalos už daugiau nei 217 tūkstančių litų (63 071,91 eurą).

Pagal Baudžiamojo kodekso 182 straipsnio 2 dalį kaltinamajai gresia iki 8-erių metų laisvės atėmimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)