Julija Jefimova į olimpinės rinktinės sudėtį neįtraukta“, - agentūrai „Visas sportas“ („Ves sport“) sakė Rusijos plaukimo rinktinės vyriausiasis treneris Sergejus Kolmogorovas. - Jei problema išsispręs teigiamai, ko mes visi ir tikimės, ji sąraše pakeis Nataliją Ivanejevą. Sąrašas pagal sportininkų skaičių jau nesikeis. Dar du olimpinės rinktinės sportininkai dalyvaus Europos plaukimo čempionate (...). Trenerių sudėtis federacijos prezidiume nebuvo svarstoma.“

Akivaizdu, kad N. Ivanejeva yra tik atsarginis variantas – 26-erių plaukikė numatyta tik rezervine dalyve kombinuotoje estafetėje 4 po 100 metrų.

„Žinoma, būtų gerai, jai J. Jefimova važiuotų į Rio. Jei ji galės dalyvauti olimpiadoje – mes visi tuo tik džiaugsimės. Bet yra ir kiti sportininkai, galintys spręsti rinktinei iškeltas užduotis žaidynėse. Yra tie, kurie potencialiai gali tapti plaukimo komandos lyderiais“, – kalbėjo Rusijos plaukimo federacijos pirmas viceprezidentas Viktoras Avdijenka.

J. Jefimova yra viena pagrindinių pajėgiausios Lietuvos plaukikės Rūtos Meilutytės konkurenčių.

Primename, kad J. Jefimova yra nusiuntusi laišką Tarptautinei plaukimo federacijai (FINA), kuriame prašo nutraukti draudimą jai dalyvauti varžybose, nors vartojusi meldoniumą vien šiemet ji įkliuvo keturis kartus.

Anot jos atstovo Andrejaus Mitkovo, visuose mėginiuose draudžiamo preparato meldoniumo norma yra toli nuo WADA nustatytos neleistinos ribos, todėl plaukikė turėtų būti reabilituota.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)