Po jų atkeliauja rūgštynių sezonas, labai panašiai verdu ir jų sriubą. Dilgėlė neturi intensyvaus skonio, tik savitą kvapą, todėl sriubai reikia kelių ryškesnių skonių. Juos galima išgauti rūgšties pagalba, tam labai tinka citrinos sultys ar obuolių actas.

8-10 porcijų reikės:

1 kg jautienos krūtinės su kaulu (galima keisti ir paukštiena)
1-2 vidutinių morkų
1 st. baltųjų ryžių
3-4 saujų šviežių dilgėlių lapelių
50 g sviesto
6 kiaušinių
1 citrinos sulčių arba 4 v.š. obuolių acto

Druskos, maltų baltųjų pipirų ir džiovintų krapų (galima naudoti šviežius ar šaldytus)

Miške prisiskinu šviežių dilgėlių, jos turėtų būti ne didesnės nei 6 cm. Jas suberiu į koštuvą ir perplaunu šaltu vandeniu ir žirklėmis sukarpau į mažesnius gabaliukus.

Į 5 l puodą pilu 4 l vandens ir dedu mėsą, kaičiu ugnį ir palieku virti apie 40 min. Užvirus sukyla putos – jas nugriebiu. Verdant mėsai, pasiruošiu likusius produktus. Keptuvėje išlydau sviestą ir jame apkepinu dilgėles, palieku atvėsti. Į nedidelį puodą sudedu kiaušinius ir verdu juos apie 7-8 min. nuo užvirimo, tuomet juos užpilu šaltu vandeniu. Morkas sutarkuoju šiaudeliais.

Po 40 min. virimo, mėsą traukiu į lėkštę, į sultinį suberiu ryžius, ugnį sumažinu iki minimaliausios. Jiems verdant, mėsą suplėšau plonomis juostelėmis ir grąžinu į puodą. Sudedu morkas, dilgėles, druską, krapus ir pipirus. Nulupu virtus kiaušinius ir stambia tarka įtarkuoju juos į sriubą, supilu citrinos sultis ar actą, viską gerai permaišau, dengiu dangtį, išjungiu ugnį ir palieku sriubą bręsti 10-15 min.

Tiekiu su skrudinta duonele.