Tyrimą dėl to Konkurencijos taryba pradėjo pernai gegužės mėnesį bendrovės "Interprova" prašymu. Konkurencijos tarybos atstovė spaudai Palmyra Kvietkauskienė Eltai sakė, kad "Lietuvos telekomo" atsakymą pradėjo nagrinėti tarybos specialistai.

Kiek tai truks, neaišku - gal dvi savaites. Ryšių bendrovės argumentus įvertins ir Konkurencijos taryba. Po to bus skelbiamas tarybos viešas posėdis, kuriame priimtas sprendimas tuo klausimu.

"Interprova" kreipėsi į Konkurencijos tarybą po to, kai "Lietuvos telekomas" 2000 metų gruodį jai išjungė telefono ir ISDN ryšį, motyvuodamas, kad ši bendrovė pažeidė telekomo išskirtines teises. "Interprova" neteko galimybės teikti interneto telefonijos paslaugas ir teigia dėl to patyrusi nuostolių.

Iš viso "Lietuvos telekomas" tokias sankcijas pritaikė trisdešimt penkioms bendrovėms.

Konkurencijos tarybos specialistų tyrimų išvadose pripažįstama, kad "Lietuvos telekomas" pažeidė Konkurencijos įstatymą, todėl ryšių bendrovę siūloma nubausti 0,2 proc. bendrųjų metinių pajamų pinigine bauda. Sprendimą dėl to turi priimti Konkurencijos taryba įvertinusi ryšių bendrovės paaiškinimus.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją