Pagal šią bendradarbiavimo programą ketinama sukurti išmaniųjų telefonų programėlę, stebinčią vaiko buvimo vietą ir įspėjančią vairuotojus, jei vaikas išbėga į gatvę.

Iš pirmo žvilgsnio – tai techniškai išprususiems žmonėms žinomas įprastas GPS seklys, fiksuojantis jį turinčio asmens buvimo vietą. Tačiau būsimasis „Volkswagen“ ir „Coodriver GmbH“ produktas nuo įprasto seklio skiriasi tuo, kad būdamas pagrįstas galinga debesų kompiuterija, neapsiriboja vien tik sekimo funkcija.

Programėlės-seklio signalai per GPS keliauja į debesų kompiuterijos skaičiavimo centrus, kuriuose seklio turėtojo buvimo vieta nuolat lyginama su kelių eismo ir transporto priemonių judėjimui skirtų vietų (statybų, lenktynių trasų, logistikos zonų) žemėlapiais.

Užfiksavus tokioje vietoje patekusį vaiką su GPS sekliu, matuojamas saugus atstumas iki visų ten esančių važiuojančių transporto priemonių ir joms į borto kompiuterius ar prijungtus išmaniuosius įrenginius siunčiamas įspėjimo signalas.

Ne veltui ši bendravimo programa vadinama „Schutzranzen“ (vokiškai: „Moksleivio saugos kuprinė“). Tėveliai, kurie nepageidauja savo atžalas aprūpinti išmaniaisiais telefonais, gali įsigyti nemokamai dalinamus patvariame audinyje įtvirtintus GPS siųstuvus, kuriuos galima įsiūti bet kurioje moksleivio kuprinėje.

„Volkswagen“ elektronikos inžinieriai tvirtina, kad šis projektas plečia automobilio ir kitų eismo dalyvių bei infrastruktūros objektų sąveiką, o projekto įgyvendinimas taps svarbiu žingsniu eismo automatizavimo procese.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)