Praėjusių metų kovą Vilniuje, Aušros vartų gatvėje pradėjo veikti viešbutis "Europa Imperial Vilnius", o tų pačių metų gruodį sostinės Pilies gatvėje - "Europa Residence Vilnius".

"Viešbučiai "Europa" labiau orientuoti į verslo klientus ir individualius turistus. Jie steigiami tik miestų centruose ir senoviniuose istoriniuose pastatuose", - spaudos konferencijoje sakė "Europos" viešbučio direktorius Martynas Kačiulis.

Viešbutyje "Europa Imperial Vilnius" šių metų kovą bus atidarytas rekonstruotas restoranas ir aludė "Medininkai", veiks kavinė. Tuo tarpu "Europa Residence Vilnius" svečius netrukus pakvies į kepsnių restoraną "El Gaucho Sano" bei Lotynų Amerikos stiliumi įrengtą naktinį klubą "Rio". Viešbutyje Klaipėdoje bus atidarytas restoranas "Juodasis katinas".

Viešbutyje "Europa Residence Vilnius", gegužę atidarius ir antrąjį korpusą, iš viso bus 28 kambariai, "Europa Imperial Vilnius" ir viešbutyje Klaipėdoje - po 40 kambarių.

Visuose šiuose viešbučiuose, kuriems pagal suteikiamas paslaugas galėtų būti skiriamos keturios žvaigždutės, yra po vieną ar dvi konferencijų sales.

Pasak M.Kačiulio, į viešbučio, esančio Aušros vartų gatvėje, rekonstrukciją ir baldus investuota apie 6,5 mln. litų. Bendros "Europos" viešbučio savininkų investicijos sieks apie 12 mln. litų.

Viešbučio "Europa" akcininkė yra nekilnojamojo turto ir investicijų bendrovė "Antedonas", kurios po 50 proc. akcijų valdo Viktoras Kravecas ir Andrius Steponavičius. Viešbučio valdytoja yra bendrovė "Senamiesčio komfortas", o restoranų - bendrovė "Senamiesčio restoranas".

Lietuvos statistikos departamento duomenimis, pernai šalyje veikė apie 170 viešbučių.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją