Apie artėjančias rungtynes tarp lygos lyderių kalbėjo Vilniaus „Žalgirio“ gynėjas Marius Žaliūkas: „Abi komandos nestokos motyvacijos kovoti dėl pergalės ir joms šios rungtynės bus svarbios psichologiškai. Pergalė tokiame mače laimėtojams suteiks labai daug pasitikėjimo savo jėgomis. Galiu patikinti, kad mes sunkiai dirbame dėl to, kad būtent mes taptume laimėtojais.

„Trakų“ žaidimą teko stebėti tik rungtynių su mūsų klubu metu sezono pradžioje. Tačiau jų rezultatai yra daug pasakantys: po pralaimėjimo mums jie iškovojo visas įmanomas pergales, o šiuo metu juos lydi ir sėkmė, ir pasitikėjimas savimi. Mes pabandysime tai sugadinti.

Trečiadienį niekas nežiūrės, kuri ekipa yra geriausiai besiginanti, o kuri – puolanti. Tiek mes, tiek jie tikrai atakuosime, tad tikiuosi, kad žiūrovai šiuo reginiu nenusivils. O ir treneriai mus tikrai motyvuos rungtynėms net be fakto, kad galime susigrąžinti pirmąją turnyro lentelės vietą. Visi puikiai suprantame esamą situaciją, todėl kovosime tik dėl trijų taškų.

Paskutinės pergalės mums reikėjo lyg šviežio oro gurkšnio. Visgi ja ilgai nesidžiaugėme, dabar esame susitelkę rungtynėms prieš „Trakus“. Esame puikiai išstudijavę jų žaidimą, todėl mėginsime pasinaudoti jų silpnosiomis vietomis. Jaučiu, kad dar nesu pasiekęs optimalaus fizinio pasirengimo. Tačiau stengiuosi žaisti ir kuo geriau suprasti savo komandos draugus. Šiuo metu mums yra svarbiausia kuo geriau nušlifuoti savo žaidimą bei pasiruošti vis labiau artėjančioms kovoms Europos turnyruose.“