M. Šarapova – penkiskart „Didžiojo kirčio“ serijos turnyrų nugalėtoja (Vimbldonas - 2004 metais, „US Open“ - 2006, „Australian Open“ - 2008 ir „Roland Garros“ - 2012 ir 2014). 2012 metais ji tapo Londono olimpinių žaidynių vicečempione.

Per visą savo karjerą rusė laimėjo 38 Moterų teniso asociacijos (WTA) serijos turnyrus. 2004 ji laimėjo baigiamąjį WTA čempionatą, o 2008-ais su Rusijos rinktine iškovojo Federacijų taurę.

Paprastai M. Šarapova gimtadienį sutikdavo Štutgarte (Vokietija), kur dalyvaudavo turnyre ir yra tris kartus jį laimėjusi (prizas ten - „Porsche“ automobiliai!).

Šįkart M. Šarapova gimtadienį švenčia Kalifornijoje. Ji klauso Viešųjų ryšių agentūrų patarimų ir nevengia viešumos: eina apsipirkti, lanko treniruoklių salę, parodas ir koncertus, aktyviai reiškiasi socialiniuose tinkluose, publikuoja fotografijas iš atostogų Meksikoje ir stengiasi apsimesti, kad nieko neįvyko. M. Šarapova net stebėjo Kobės Bryanto atsisveikinimo su NBA rungtynes Los Andžele.

Dėl peties traumų (o veikiausiai dėl baimės būti pagautai vartojus dopingą) Rusijos tenisininkė per metus dalyvavo tik 7 turnyruose ir vieną jų Romoje laimėjo.

Draudžiamo preparato „Mildronato“ autorius Latvijos profesorius Ivaras Kalvinis pareiškė, kad jo vaistas yra būtinas M. Šarapovai.

„Aš žinojau, kad M. Šarapova jį vartoja. M. Šarapovos paprasčiausiai jau nebūtų, jei pastaruosius metus ji nebūtų vartojusi „Mildronato“. Ji turi tam tikrų (sveikatos) problemų. Ne tik aukščiausio lygio sportininkai, bet ir politikai - tiek Rusijoje, tiek JAV - žaisdami tenisą vartoją „Mildronatą“, - I. Kalvinio žodžius cituoja leidinys „Sport-Express“.

Ką M. Šarapova veiks rytoj? Su teniso karjera aiškumo kol kas nėra, o daugelis rimtų rėmėjų po dopingo skandalo nuo jos nusisuko. Tačiau jos asmeninis biznis - saldumynų pardavimo kompanija „Sugarpova“ – sėkmingai gyvuoja.

Dabar M. Šarapova ketina reklamuoti savo firmos produkciją per Paryžiuje vyksiantį atvirą Prancūzijos teniso čempionatą, iš kurio dalyvių sąrašų ji neseniai buvo išbraukta.

Rusija tikisi, kad tarptautinė teniso federacija (ITF) ir Pasaulinė antidopingo agentūra (WADA) reabilituos M. Šarapovą ir ji galės žaisti Rio de Žaneiro olimpiados teniso turnyre.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)