Vienvietę irkluojantis lietuvis atrankos varžyboms rengėsi itin intensyviai.

„12 savaičių praleidau Graikijoje, treniravausi labai daug ir intensyviai, – pasakojo sportininkas. – Labai norėjau vykti į stovyklą ir tai tapo įmanoma savo sutaupytų lėšų bei kitų gerų žmonių pagalbos (ne tik finansinės, bet ir organizacinės) dėka. Nuo stovyklos pradžios rezultatai palaipsniui gerėjo, treniruotės vyko ciklais. Kai atrodydavo, kad esu visą laiką pavargęs, kita savaitė būdavo dar sunkesnė ir paaiškėdavo, kad galima pavargti dar labiau. Mano sportinė forma dabar, manau, yra gera, organizmas baigia atsigauti prieš varžybas.“

Nors Graikija ir Italija, kurioje vyks parolimpinių žaidynių atranka, yra pietų Europoje, orai Apeninų pusiasalyje lietuvį vis dėlto pasitiko kitokie.

„Atvykus į Italiją buvo šiek tiek šokas organizmui. Graikijoje buvome įpratę prie 25 laipsnių šilumos, o čia tik 13, dažnai atkeliauja lietus iš kalnų“, – įspūdžiais dalinosi irkluotojas.

Svarbių varžybų išvakarėse Italijoje klaipėdietis sutiko ir gimtadienį – balandžio 19-ąją jam suėjo 26-eri. Geriausią dovaną – kelialapį į Rio de Žaneirą – sportininkas gali įsiteikti sau pats.

Dėl šios dovanos su juo kausis 15 kitų šalių atstovų. Kartu su A. Navicku patekti į parolimpines žaidynes sieks Airijos, Argentinos, Austrijos, Baltarusijos, Bulgarijos, Japonijos, Jungtinių Arabų Emyratų, Kenijos, Kinijos, Korėjos, Lenkijos, Šri Lankos, Šveicarijos, Vengrijos ir Vokietijos sportininkai. Galimybę varžytis Brazilijoje iš jų pelnys tik du stipriausieji.

„Manau, jokių naujų stebuklų nebus, – svarstė A. Navickas. – Visi, kurie finišavo aukščiau manęs pasaulio čempionate, taip pat rimtai ruošėsi, tikrai nebus lengva. Manau, finalas ir kova dėl vietų spręsis sekundės dalimis.“

Vis dėlto lietuvis turi savo argumentą. Jis susijęs su jau minėta gimimo data.

„Aš esu jauniausias tarp dalyvių, yra varžovų, kurie už mane vyresni daugiau nei dvigubai. Laikas jau siųsti juos i pensiją, – juokavo klaipėdietis. – Svarbiausia mano užduotis yra atiduoti visas jėgas ir parodyti geriausia, ką galiu.“

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją