Po 13 valandų trukusių debatų, per kuriuos buvo paprašyta pasisakyti 50 įstatymų leidėjų iš 69 parlamento narių, opozicijos pateiktas pasiūlymas buvo atmestas 38 balsais prieš 31.

Ministras pirmininkas Josephas Muscatas savo oficialioje paskyroje socialiniame tinkle „Twitter“ po balsavimo parašė: „Balsavimas dėl pasitikėjimo yra įtikinamas ir nekelia abejonių, jis suteikia mums energijos toliau sunkiai dirbti ir siekti rezultatų.“

Tuo tarpu opozicijos lyderis Simonas Busuttilas tikino, kad vyriausybė yra „ištikta krizės ir korumpuota“.

Leiboristų vyriausybė parlamente turi aštuonių vietų daugumą, tačiau apžvalgininkai mano, kad opozicijos inicijuotas puolimas susilpnino J.Muscato vyriausybės pozicijas.

Kaip buvo pranešta anksčiau „Panamos popieriuose“, nutekintuose iš Panamoje įsikūrusios teisinių paslaugų firmos „Mossack Fonseca“, yra paminėtas energetikos ministras Konradas Mizzi ir J.Muscato administracijai vadovaujantis verslininkas Keithas Schembri.

Dokumentai rodo, kad ta bendrovė buvo įgaliota atidaryti bankų sąskaitas dviejų pareigūnų vardu Karibuose, Panamoje, Dubajuje ir Majamyje.

Juose taip pat sakoma, kad tie bankai prašė 1 mln. JAV dolerių pradinių įnašų.

Ministras K. Mizzi, kuris taip pat yra Leiboristų partijos pirmininko pavaduotojas, prisipažino turintis bendrovę Panamoje, kurią administruoja Naujojoje Zelandijoje įsikūręs patikos fondas.

Jis inicijavo nepriklausomą mokesčių auditą, turintį įrodyti, kad nebuvo padaryta jokių pažeidimų. K. Mizzi pridūrė, kad ta bendrovė bus uždaryta, kai bus baigtas tyrimas dėl mokesčių.

J. Muscatas pareiškė, kad kokių nors veiksmų imsis tik sulaukęs to tyrimo rezultatų.

Nutekintas Panamos bendrovės archyvas sukėlė rūpesčių politiniams veikėjams daugelyje šalių.

Ispanijos pramonės ministras Jose Manuelis Soria atsistatydino penktadienį, kai buvo atskleisti jo ryšiai su ofšorinėmis bendrovėmis, nors anksčiau jis tai neigė.

Islandijos ministras pirmininkas Sigmunduras Davidas Gunnlaugssonas buvo priverstas atsistatydinti, kai paaiškėjo, kad jis laikė daug pinigų Britanijos Mergelių Salose.

Dauguma ofšorinių sąskaitų ir bendrovių yra teisėtos, bet neskaidrios struktūros, kai kada naudojamos neteisėtai įgytam arba politiškai neparankiam turtui nuslėpti.