Ingredientai

Pienas 3.5 l
Grietinė 2 šaukštai
Porcijos: 6
Svarbiausia, nenaudokite mažo riebumo produktų. Pienas turi būti riebus, grietinė taip pat.

Gaminimo eiga

Į didelį puodą supilkite pieną, jogurtą ir įdėkite grietininę. Išmaišykite ir uždenkite.

Puodą dėkite į iki 50 laipsnių įkaitintą orkaitę 40 minučių, kol pieno mišinys gerai sušils.

Uždengtą puodą pastatykite šiltoje patalpoje (geriausia, ant šildomų grindų) ir palikite 24 valandoms.

Mišinys turi pasidaryti kondensuoto pieno tirštumo. Nemaišykite.

Vėl pakartokite nuo šildymo orkaitėje. Puodą dėkite į iki 50 laipsnių įkaitintą orkaitę 40 minučių, kol pieno mišinys gerai sušils (jokiu būdu negali užvirti).

Uždengtą puodą pastatykite šiltoje patalpoje (geriausia, ant šildomų grindų) ir palikite 24 valandoms.

Mišinys turi būti tirštas.

Puodą dėkite į iki 100 laipsnių įkaitintą orkaitę 30 minučių: atsiskirs sūris ir išrūgos.

Didesnį dubenį ištieskite dviguba švaria marle ir supilkite pieno mišinį. Marlę suriškite ir leiskite sūriui gerai nuvarvėti. palikite 24 valandoms.

Patiekite su šviežiomis uogomis, uogiene ar juoda duona.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai