Tikrindami renginių organizatorius, mokesčių inspektoriai nustatė, jog per porą metų apie pusantro milijono eurų mokesčių nesumokėjo Rytų šalių atlikėjų koncertų organizatoriai ir virš 100 tūkst. Lietuvos atlikėjai.

Inspektoriai jau turi naujų aukų: šios nedeklaravo jokių pajamų arba iš jų apmokėjo šventes ar remontus. Tiesa, jų inspektoriai neatskleidė.

Kai kurie atlikėjai turi savo įmones, kurios gauna pajamų, o jomis dengiamos tų atlikėjų asmeninės išlaidos. Pasak inspektorių šiuo metu nuslėpta apie 300 tūkst. eurų. Pasibaigus patikrinimams, žvaigdžėms bus liepta susimokėti ir skirtos baudos.

Atlikėjai skundžiasi, kad mokesčių inspektoriai juos persekioja ir terorizuoja.

E. Dragūnas teigė, jog muzikantai kurį laiką net neturėjo medicininio draudimo, o dabar prašoma įvairiausių dokumentų. „Prašoma popierių už penkerius metus... Tai yra persekiojimas. Nenustembu, kai jaunimas masiškai bėga iš Lietuvos. Aš nesu kasininkė ir nesu namuose susidėjęs dėžės su čekiais. Skambinau ir į pačią mokesčių inspekcija, sakiau, kad tai yra nenormalu. Jūs ką, mane priversite eiti daužyti jums langus?“, – LNK kalbėjo Egidijus Dragūnas.

Tuo tarpu Dž. Butkutės vyras kalbėjo apie emigraciją: „Jie reikalauja įvairiausių popierių. Veikla didelė, dirbu vienas ir kartais per neapsižiūrėjimą nepagamini kokio popieriuko, o viskas būna sumokėta. Šitoje šalyje darosi neįmanoma gyventi, valdininkai žiūri tik savo subinės.“

D. Zvonkus teigė, jog inspektoriai kiek perspaudžia. „Jokiais bankrotais negresia, lyg ir kažko labai neteisingo nesu daug priforminęs“, – sakė vyras.

Tuo tarpu prodiuseris M. Tyla džiaugėsi: „Į naudą tikrai išėjo, manau. Atsirado labai aiški informacija, todėl tai džiugina. Drąsiai galiu teigti, kad atsiskaitymai „juodais pinigais“ yra praktiškai pasibaigę.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (727)