Varėnoje atsakomąsias ketvirtfinalio rungtynes žaidė vietos „Ūla“ ir Klaipėdos „Dragūnas“. Pastarieji sunkiai 25:28 (10:14) laimėjo antrąsias rungtynes ketvirtfinalio serijoje iki dviejų pergalių ir užsitikrino vietą pusfinalyje.

Atrodė, jog pirmajame kėlinyje „Dragūnas“ sutvarkė visus formalumus, tačiau „Ūla“ antroje rungtynių dalyje kibo į atlapus ir sugebėjo laimėti kėlinį minimalia persvara. Visgi Varėnos rankininkams šių įvarčių nepakako pergalei, o vietą pusfinalyje užsitikrino šalies čempionai Klaipėdos „Dragūnas“.

Uostamiesčio ekipai po 6 įvarčius pelnė Lukas Simėnas ir Edvinas Vorobjovas. Dar 5 pridėjo Mindaugas Dumčius.

„Ūlos“ gretose taip pat po 6 kartus pasižymėjo Donatas Leknickas ir Eimantas Grimūta. Šarūnas Krisiulevičius pelnė 5 įvarčius.

Šiauliuose SM „Dubysa-Gubernija“ metė rimtą iššūkį Vilniaus HC „Vilnius“ rankininkams. Sostinės žaidėjai lengviau atsidusti galėjo tik nuaidėjus finaliniam rungtynių švilpukui, kuomet švieslentėje degė skaičiai 23:25 (11:12) svečių komandos naudai. Šiauliečiai nuo pat pirmųjų kovos minučių parodė, jog yra rimtai nusiteikę pasiekti pergalę namų arenoje. Jiems puikiai pavyko tvarkytis su svečių komandos gynyba, o pirmąjį kėlinį šiauliečiai pralaimėjo tik minimaliu skirtumu.


Didžioji drama vyko antrajame kėlinyje. Jį puikiai pradėję šeimininkai išsiveržė į priekį 1 įvarčio skirtumu ir tokia minimalia persvara ekipos balansavo iki pat rungtynių pabaigos. Paskutinėmis rungtynių minutėmis sėkmingiau atakas rengė vilniečiai, kuriems pavyko atsilaikyti prieš šiauliečių šturmą ir iškovoti kelialapį į pusfinalio varžybas.

Šiaulių ekipoje tradiciškai geriausias ekipoje buvo Aivaras Budrys. Jo sąskaitoje 9 taiklūs metimai. Dar 8 įvarčiai Mindaugo Nakvoso sąskaitoje.

Sostinės ekipą į pergalę vedė 7 įvarčius pelnęs Martynas Žala ir 6 kartus sėkmingai pasižymėjęs Šarūnas Sakalauskas. Pastarasis rungtynių pabaigoje skaudžiai krito ant grindų ir daugiau rungtynėse nepasirodė.

Dar vieną vietą pusfinalyje užsitikrino Alytaus „Almeida-Stronglasas“, kurie Panevėžyje 24:15 (13:4) įveikė vietos HC „Grifas-Sporto gimnazija-KKSC“ rankininkus. Dzūkai jau pirmomis rungtynių minutėmis pradėjo bombarduoti varžovų vartus. Tuo tarpu panevėžiečiai nepateikė jokio atsako. Jie per pirmąjį kėlinį sugebėjo įmesti vos 4 įvarčius.

Panevėžio ekipoje daugiausiai kartų pasižymėjo Gytis Šmantauskas, Domantas Pukas ir Aivaras Ramanauskas. Visi šie žaidėjai pelnė po 3 įvarčius.

Dzūkams 9 įvarčius pelnė Žygimantas Micevičius. Dar po 4 pridėjo Remigijus Čepulis ir Tadas Stankevičius.

Paskutinis kelialapis į pusfinalį atiteks Kauno „Granito“ ir Vilniaus VHC „Šviesos“ poros nugalėtojui, kuriam pusfinalyje teks susigrumti su Alytaus rankininkais. Kitame pusfinalyje kovos Klaipėdos „Dragūno“ ir Vilniaus HC „Vilnius“ ekipos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)