Ir tikrai daug sveikesnis, nes tradiciškai dedama apie 200 g sviesto, o šiam užteks vos šaukšto ar kelių:) šiaip ar taip, išlieka tinginiu, nes pagaminti reikia labai nedaug laiko ir pastangų, o rezultatas superinis!

Ingridientai:

200 g juodojo šokolado,
indelis kondensuoto pieno,
150 g sausainių (ėmiau tradiciškai "gaidelio"),
100 g kukurūzų dribsnių (cornflakes),
pora saujų kokoso drožlių,
džiovintų vaisių ar riešutų pagal norą, aš dėjau spanguoles, abrikosus, razinas, slyvas
cinamono(pasirinktinai)
pora šaukštų sviesto

Vandens vonelėje ištirpinti šokoladą, kondensuotą pieną, sviestą ir įberti cinamono. Tirpinti, kol taps vientisa masė. Atskirame dubenyje sulaužyti sausainius, suberti dribsnius, sudėti vaisius ir riešutus, kokosą, ir viską supilti į šokolado masę. Išmaišyti, kol sausi ingridientai pasidengs tolygiai šokoladu. Jei atrodo per šlapia masė, įberti dar sausainių/dribsnių.Viską sukrėsti į maistine plėvele išklotą formą, paslėgti ir palikti šaldytuve, kad sustingtų (geriausia per naktį, jei iškentėsit) Galima apibarstyti cukraus pudra, ir skanaus!
Uršulės tinginys
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)