Labai dažnai prapjovus moliūgą tiesiog neįstengiame jo suvalgyti. Šios salotos puikiai tinka toms, kurios nori, kad prapjautas moliūgas nesugestų, ir galų gale jo netektų išmesti. Be to, vienu kartu pagaminamas nemažas kiekis salotų, kuras galima ir valgyti iš karto, ir net iki dviejų savaičių laikyti šaldytuve.

Reikės:

2 kg nuvalyto moliūgo,
Po 0,5 kg. morkų ir svogūnų,
Po 200 ml acto ir aliejaus,
100 g cukraus ir 2 šaukštų druskos.

Jei norite, kad salotos būtų dar vertingesnės ir prabangesnės, negailėdamos pridėkite moliūgų sėklų.

Moliūgą ir morkas sutarkuokite šiaudeliais. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais. Visus ingredientus sumaišykite ir palikite 2-3- valandas pastovėti, kad išsiskirtų sultys. Tuomet sukrėskite į stiklainius ir sandariai uždarykite. Kaitinti nereikia.

Laikykite šaldytuve.

Šios salotos tinka prie šaltų ir karštų mėsos ir žuvies patiekalų, silkės. Jų pagrindu galima paruošti įvairias salotas su tunu, avokadu, brokoliais, kalafiorais, net grybais – bet tai jau priklauso nuo kiekvienos šeimininkės išmonės.

Išmėginkite, tikrai patiks. Ir padarykite eksperimentą – vaišindamos šiomis salotomis paprašykite valgančiųjų atspėti, iš ko jos pagamintos. Patikėkite,- dauguma moliūgo nepamini apskritai.

Lolita

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)