Jums tereiks apačioje pateiktus patarimus paversti malonia savo gyvenimo kasdienybe, o atėjus vasarai atrodysite pritrenkiančiai!

1. Išsikelkite tikslą

Nesvarbu, norite atsikratyti kelių kilogramų, pagražinti užpakaliuko linijas ar sustiprinti visą kūną, tikslo išsikėlimas visada yra pats pirmas žingsnis. Kai tikslą išsikeliate (pavyzdžiui, „iki birželio noriu numesti penkis kilogramus“) suskaidykite jį į mažesnes, nesunkiai įveikiamas užduotis, kurias turite atlikti per savaitę ar dieną (pavyzdžiui, „per savaitę noriu numesti po pusę kilogramo“). Tai padės lengviau pasiekti užsibrėžto tikslo.

2. Eikite gulti ir kelkitės anksčiau

Miegas - vienas svarbiausių lieknėjimo sąlygų. Jeigu neišsimiegosite, išsiderins organizmas, norėsis kavos, saldumynų ir nesveiko maisto. Kadangi diena ilgėja, rekomenduojame eiti miegoti anskčiau ir keltis saulei tekant - pamatysite, kaip tai puikiai veikia organizmą!

3. Vartokite daugiau šviežių daržovių

Vis dar valgote (ir geriate) taip, lyg būtų viduržiemis? Jau pats metas savo patiekalams suteikti lengvumo ir tai padaryti padės švieži produktai. Kai ruošiate patiekalą ar užkandį, laikykitės taisyklės 50/50. Stenkitės, kad vaisiai ar daržovės sudarytų apie pusę jūsų lėkštės. Likusią dalį turėtų užimti liesi baltymai ir sveiki riebalai. Visi ryškiaspalviai produktai garantuoja daugybę maistinių medžiagų ir nedaug kalorijų.

4. Gerkite daugiau vandens

Vandens gėrimas – nuostabus įprotis, kurio būtina imtis jau dabar, kad priverstumėte odą švytėti. Be to, tai yra puiki prevencinė priemonė nuo celiulito. Vietoj sodos vandens ar sulčių, verčiau gerkite vandenį su citrinų ar agurkų skiltelėmis arba šaldytomis uogomis. Tai suteiks vandeniui subtilų skonį ir žavią spalvą, paskatins jo per dieną išgerti daugiau.

5. Susiraskite draugę treniruotėms

Jeigu susirasite draugę ar, dar geriau, grupę draugių, kurios kartu su jumis pasiryš dailinti kūno linijas, mankštintis bus neabejotinai smagiau! Būtinai susidarykite treniruočių grafiką ir jo laikykitės. Mankštinkitės kiekvieną savaitę. Tokia abipusė parama padės išlaikyti motyvaciją bei abiem pasiekti užsibrėžto tikslo.

6. Pradėkite nuo vaikščiojimo

Jeigu šalia namų esantis sporto klubas ar stadionas niekaip jūsų nevilioja, pabandykite daugiau vaikščioti pėsčiomis. Geriausia būtų įsigyti žingsniamatį ir per dieną nužygiuoti ne mažiau 10 tūkst. žingsnių - taip pataria specialistai.

7. Atnaujinkite savo grojaraštį

Muzika visada puikiai motyvuoja, tačiau treniruočių grojaraštis pakankamai greitai atsibosta. Taigi, nusistatykite priminimą (telefone, kompiuteryje ar kalendoriuje) kas dvi savaites atnaujinti savo grojaraštį. Tai padės palaikyti reikiamą energijos lygį iki pat vasaros.

Tempas turi būti pakankamai greitas, kad suteiktų jums energijos. Į grojaraštį įtraukite ir keletą mėgstamiausių vasaros hitų – jie primins jums galutinį jūsų tikslą.

8. Pasirinkite tokias treniruotes, kurios jums patinka

Sportas sukąstais dantimis motyvacijos tikrai nesuteiks ir ilgai taip netempsite. Verčiau pagalvokite, kas jums būtų malonu: važinėtis dviračiu? O gal riedučiais? Galų gale - gal verta įsigyti šiaurietiško ėjimo lazdas? Priemonių yra daugybė. Svarbiausia taisyklė - kas sportas netaptų kančia.

9. Kiekvieną savaitę treniruotes ilginkite

Kiekvienas turime penkias papildomas minutes, ar ne? Pailginkite savo treniruotes penkiomis minutėmis jau dabar, ką bedarytumėte – prakaituotumėte su treniruokliais ar darytumėte tempimo pratimus. Penkios minutės gal ir nesudarys didelio skirtumo, tačiau jeigu pradėsite įgyvendinti šį patarimą tuojau pat, visos tos susumuotos minutės (bei sudegintos kalorijos!) skirtumą tikrai leis pajusti.

10. Dairykitės naujo bikinio

Net jeigu dar nesate pasiruošusi apsirengti bikinio, galite motyvuoti save žvalgydamasi internete ar parduotuvių vitrinose tokio maudymosi kostiumėlio, kuris pagražintų jūsų kūno linijas bei suteiktų jums pasitikėjimo. Galite susidaryti stilingų bikinių, sveikų patiekalų receptų ir norimų išbandyti pratimų katalogą. Tai neabejotinai padės jums pasiekti tikslo iki vasaros pradžios!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (134)