Lietuvos, Latvijos, Estijos, Baltarusijos, Rusijos, Ukrainos, Gruzijos, Bulgarijos ir Lenkijos graplingo imtynininkai kovos dėl penkių diržų, kurie vos prieš porą dienų iš Jungtinių Valstijų atkeliavo į mūsų šalį.

„Kai nusprendėme rengti atviras Baltijos šalių žaidynes, negalėjome įsivaizduoti, kad bus toks didžiulis susidomėjimas. Kita vertus, nėra kuo skųstis. Visiems nuo to bus tik įdomiau“, - apie būsimą renginį pasakojo tarptautinės graplingo federacijos prezidentas Kęstutis Smirnovas.

Dėl atskirų diržų kovos: jauniai iki septyniolikos metų, jaunimas iki devyniolikos metų, suaugusiųjų grupė, veteranai ir merginos. Pastarosios pirmą kartą istorijoje kovos dėl absoliutaus svorio nugalėtojos titulo, o ta kova vyks pagal tarptautinės graplingo federacijos taisykles.

„Ne kartą esu minėjęs, kad neskirstau vaikinų ir merginų. Graplingas yra sportas, kuris vienodai pritaikytas ir vieniems, ir kitiems. Tai, kad Lietuvoje dar pernai neturėjome merginų varžybų, o gegužės mėnesį jos kovos dėl absoliutaus svorio nugalėtojos titulo, yra labai didelis federacijos įdirbis“, - pasakojo K. Smirnovas.

Jau dabar aišku, kad daugiausiai kovotojų bus iš Lietuvos, Latvijos, Baltarusijos, Lenkijos ir Rusijos. Pastarosios šalies graplingo federacijos tik po šalies čempionato atrinks geriausius kovotojus, kuriuos siųs į Baltijos šalių žaidynes. Tarp lietuvių žada būti absoliučiai visi rinktinės nariai.

„Labai džiugina, kad svečių atsinešimas į turnyrą yra maksimaliai didelis. Su kuo kalbėjau, tai supratau, kad niekas neatvyks tik dalyvauti. Visų tikslas laimėti. Kalbant apie lietuvius, tai nuo metų pradžios prasidėjęs reitingavimas, neabejotinai, pakėlė dalyvių pastangų kartelę. Niekas nenori praleisti turnyro, niekas nenori nusileisti. Manau, kad tai yra didžiausias kiekvieno sporto laimėjimas“, - pasakojo tarptautinės graplingo federacijos prezidentas.

Turnyras Jurbarke bus ketvirtas šių metų didžiulis graplingo turnyras Lietuvoje. Iki šiol rekordinius dalyvių srautus traukė Vilnius, Pakruojis ir Klaipėda.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)