Nors turnyro prasme šios rungtynės didelės įtakos neturės, kaskart kaimynų mūšis susilaukia daug dėmesio.

„Varžovai gerai žinomi - „braliukai“. Esame ne kartą žaidę, ne kartą laimėję. Tikiuosi, kad staigmenų didelių nebus ir pasieksime pergalę“, - sakė Lietuvos rinktinės treneris Gediminas Marcišauskas.

Lietuvos rinktinė laimėjo visas šešerias rungtynes 2B divizione ir jau užsitikrino pirmą vietą. Dėl to, Lietuvos komanda Rygoje žais ne stipriausios sudėties.

„Komandos sudėtis gerokai atjaunėjusi, gerokai įvairesnė. Nesame stipriausios sudėties, nes šios rungtynės mums nelabai ką lemia. Norime pabandyti keletą jaunų žaidėjų, debiutantus. Pažiūrėsime, ką jie parodys“, - aiškino G. Marcišauskas.

Didžioji dalis Lietuvos regbio-7 rinktinės narių ruošiasi Europos „Grand Prix“ čempionatui arba atstovauja užsienio klubams, todėl buvo nuspręsti nerizikuoti jų sveikata. Praėjusiais metais per Europos Tautų taurės turnyro rungtynes traumą patyrė vienas geriausių Lietuvoje žaidžiančių regbininkų Justinas Vasiliauskas.

„Žinome, kad latvių grumtynių žaidėjai visada būna stiprūs, todėl mums bus sunku, nes mūsų žaidėjai yra lengvi ir greiti“, - teigė iš Velso atvykęs Lietuvos rinktinės kapitonas Žygimantas Radžius.

Paskutinės treniruotės Šiauliuose vyko pliaupiant lietui. Greitai ir techniškai Lietuvos komandai toks oras per rungtynes nebūtų palankus, bet kapitonas prie tokių sąlygų jau įprato.

„Mūsų komanda palankiau žaisti, kai yra sausa. Man, asmeniškai, tai nėra didelio skirtumo kokiomis sąlygomis žaisti, nes Velse visą žiemą žaidžiau tokiu šlapiu oru“, - pasakojo Ž. Radžius.

„Mums parankiau yra žaisti plačiau, nesivelti į latvių lėtą grumtynių žaidimą. Jeigu sąlygos neleis žaisti greitai, tai suktis iš situacijos, kokią pasiūlys latviai“, - pridūrė G. Marcišauskas.

Latvijos ir Lietuvos regbininkų akistata vyks šeštadienį 15 val. Rygos „Daugava“ stadione.

Lietuvos rinktinės sudėtis:

Augustinas Terleckas
Daivaras Jonaitis
Justinas Butkus
Naglis Dunčikas
Airidas Savickas
Martynas Lianzbergas
Domantas Tautkus
Žygimantas Radžius
Dominykas Matuzevičius
Kęstutis Marcišauskas
Jurgis Urbonas
Dainius Tamoliūnas
Mantautas Vilimavičius
Armandas Kalinauskas
Lukas Šinkūnas
Armandas Burba
Mantas Kazlauskas
Kasparas Krasauskas
Vaidotas Gaubas
Eimantas Jatautas
Tomas Bagdonas
Martynas Trinka
Gediminas Marcišauskas