Ingredientai

Viena svarbiausių mitybos taisyklių norint numesti svorio – negalima jausti alkio. Tik jei pilvas nuolat negurgs, pavyks atsikratyti kilogramų.

Gaminimo eiga

Tačiau ką daryti, jei nuolat norisi užkandžiauti ar po sveikų pietų nesijaučiama sočiu. Visų pirma verta pakoreguoti savo valgiaraštį, rinktis sočius, bet figūrai draugiškus patiekalus, kaip garuose virtą lašišą ar vištieną, prinokusį avokadą.

Taip pat verta į dienos valgiaraštį įtraukti tuos maisto produktus, kurie slopina apetitą.

Obuoliai. Tai pats geriausias užkandis ryte ar po pietų. Obuoliuose gausu ląstelienos, vandens. Be to yra daug pektino, kuris slopina cukraus lygio šokinėjimą kraujyje, todėl taip greitai neužklups alkio priepuolis. Obuolius griaužkite žalius ar kepkite orkaitėje - tiks vietoj kaloringo deserto.

Cinamonas. Šis prieskonis suteiks saldumo skonį varškei, jogurtui, arbatai, pyragui ir norėsis mažiau cukraus (arba jo nereikės dėti visai). Be to, cinamonas stabilizuoja cukraus lygį kraujyje ir stimuliuoja medžiagų apykaitą.

Mėtos. Ši žolelė ne tik ramina, bet ir mažina apetitą. Be to, apetitą slopina ne tik mėtų arbata, bet ir mėtų kvapas.

Riešutai. Paprastai sakoma, kad riešutai tikros kalorijų bombos. Iš dalie tai tiesa - jie itin maistingi. Tačiau juose gausu žmogaus organizmui naudingų medžiagų ir ląstelienos. Be to, jie greitai suteikia sotumo jausmą, ilgiau virškinami, todėl ilgiau nesinori vėl užkandžiauti.

Avižos. Avižose gausu ląstelienos, jos nekaloringos ir gali paskatinti cholecistokinino – hormono, kuris reguliuoja apetitą – išsiskyrimą.

Avokadai. Jie itin kaloringi, bet kartu be galo naudingi ir maistingi. Kasdien suvalgant pusę avokado ne tik oda taps skaistesnė, bet svoris ims pamažu kristi. Jei pusę avokado suvalgysite pusryčiams su riekele juodos grūdėtos duonos, sotumo jausmas išliks iki pat pietų.

Sėlenos. Jose gausu ne tik sočiųjų Omega 3 rūgščių, bet ir ląstelienos. Be to, kaip ir avižos, sėlenos skatina cholecistokinino – hormono, kuris reguliuoja apetitą – išsiskyrimą.

Chia sėklos. Užpilkite tris šaukštus karštu vandeniu ir palaukite pusvalandį. Sėklos išbrinks ir virs koše, kurią suvalgius valgyti nenorėsite kelias valandas. Šiose sėklose gausu ne tik ląstelienos, Omega 3 rūgščių ir baltymų, jos puikiai „užkemša“ skrandį ir beveik neturi kalorijų.

Kiaušiniai. Juose gausu baltymų ir ilgam suteikia sotumo jausmą. Svarbiausia, valgyti be majonezo ir baltos duonos.

Citrinos. Šiuose vaisiuose daug vitamino C ir pektino, kuris kuris slopina cukraus lygio šokinėjimą kraujyje, todėl taip greitai neužklups alkio priepuolis.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai