Vyras, eidamas gatve, rado 220 eurų, tačiau nesusiviliojo svetimais pinigais ir juos perdavė policijos pareigūnams. Policija paskelbė pinigų savininko paiešką. Į komisariatą kreipėsi jaunas vyras, kuris apibūdino tikslias aplinkybes, nurodė banknotų kupiūras ir turėjo kvitą, liudijantį, kad būtent tuo metu iš bankomato išsiėmė rastą pinigų sumą. Turtas buvo grąžintas savininkui, kuris jau nepuoselėjo vilčių atgauti pinigus, juolab kad kartu su pinigais nebuvo jokių asmens dokumentų. Deja, atgavęs savo pinigus, padėkoti Algimantui, pamiršo.

Šį kilnų vyriškio poelgį įvertino policija. Algimantui Panevėžio miesto ir rajono policijos komisariato viršininkas Vidas Sabonis padėkojo už sąžiningumą, pilietiškumą, įteikė jam padėką ir stilizuotus gerumo sparnus, linkėdamas, kad už gėrį būtų atlyginta gėriu. V. Sabonis minėjo, kad per pastaruosius 7 metus, tai tik trečias atvejis, kai panevėžiečiai, radę pinigus, kreipiasi į policiją ir grąžina juos savininkui.

Algimantas kuklinosi, sakė, kad net nesudvejojo ir pagunda pasilikti pinigus sau tikrai nekilo, nes jau vaikystėje tėvelis įskiepijo tokias vertybes, mokė niekada neimti svetimo daikto. Taip vyras auklėjo ir savo vaikus. Jis tiki, kad ir jo jauniausias anūkas, šiuo metu einantis į trečią klasę, pasielgtų lygiai tai pat. Mediku dirbantis vyriškis vylėsi, kad ateinančios kartos gebės kurti pilietiškesnę ir šviesią ateitį.