„Kiek gyvenime sukuriame gražių dienų aplink save? Kiek padarome laimingus kitus mažomis, bet svarbiomis smulkmenomis: šypsena, padėka, ar skania bei sveika vakariene? Kiekvienas darbas atliktas iš širdies neša didelę palaimą gyvenime. Esu dėkinga, kad galiu prisidėti prie gražių iniciatyvų. Susipažinus su Viktorija Grajauskiene ir išgirdusi apie paramos projektą Saugų vaikų globos namams, negalėjau likti abejinga. Energijos, meilės, šilumos, atsidavimo vaikams pilna moteris mane sužavėjo. Pati turiu du vaikus ir tikiu, kad jie – didžiausi Dievo sukurti stebuklai, kuriems reikia daug meilės, dėmesio ir supratimo. Dovanodami jiems laiką, dovanojame ir sau gyvenimo pilnatvę.“ – sako maisto gamybos vadovė Aistė Švetkauskė.

Sveiko maisto gaminimo kursų metu dalyvės gamino burokėlių karpačio su tirpstančiu burnoje „naminiu rikotos sūriu“, gaminamu ypač paprastai. Po šviežių burokėlių patiekalo sekė avokadų karpačio, morkų ir salierų salotos bei tirpstantis burnoje sveikuoliškas morkų pyragas.

Aistė dalinosi patarimais kaip galima pasigaminti skaniai šakninių daržovių salotas, kaip naudoti mažiau riebalų gaminant maistą, kokius miltus naudoti, kad būtų ne tik skanu, bet ir sveika. Svarbu ir tai, kad maistą reikia gaminti su meile, tada viskas seksis daug lengviau ir rezultatas bus geresnis.

„Sveikas maistas, jo gamyba, produktų derinimas – labai aktuali tema ne tik moterims, o dabar atšilus orams, visos norime atrodyti ir jaustis puikiai. Prieš pusmetį, Aistė, buvo tas žmogus, kuris mane paskatino keisti mitybą, gyvenimo būdą, susirūpinti savo sveikata ir išvaizda. Padėti numesti svorį padėjo „Sulieknėk sveikai“ komanda - Vaida Kurpienė ir Aistė Švetkauskė - 24 kg yra puikus pavyzdys kitoms moterims, ir tai dar kartą įrodo, kad mityba gali daryti stebuklus. O sveikas maistas ne tik suteikia energijos, bet ir yra ypatingai skanus. Esu laiminga, kad šis paskaitų ir seminarų ciklas pritraukia nemažai dalyvių ir savo gyvenimo kelyje sutinku tiek daug nuostabių, nuoširdžių, neabejingų globos namuose gyvenančių vaikų likimams žmonių,“ – džiaugiasi Viktorija Grajauskienė.

Saugų vaikų globos namuose gyvena 60 vaikų netekusių tėvų globos, kurių amžius nuo gimimo iki 18 metų. Tiek pernai, tiek šiemet vyksiančioje stovykloje Kintuose dalyvaus visi globos namų vaikai. V. Grajauskienė kviečia atvykti į vasaros stovyklą Kintuose birželio 28 d. – liepos 3 d., susipažinti su vaikais ir kartu su jais bent pusdienį žaisti, piešti, bėgioti, svajoti, juoktis ir galbūt Jūs pamilsite vieną iš jų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)