Pirmiausiai verta paminėti, kad šis sezonas bus išskirtinis, nes nei vienos rungtynės nesibaigė lygiosiomis. Atkrintamose kovose ekipos kovos iki dviejų arba trijų pergalių, tad tokio galutinio rungtynių rezultato galimybės užfiksuoti nebebus.

Klaipėdos „Dragūnas“

Čempionai paskutiniame ture užsitikrino pirmą vietą reguliariame sezone, kuomet įtikinamai įveikė Alytaus „Almeida-Stronglasas“ klubą. Visi klausimai, kuri ekipa yra stipriausia Lietuvoje turėjo būti atsakyti. Klaipėdiečiai lieka realiausiais pretendentais į titulą, o vienintelis sezono pralaimėjimas išvykoje prieš HC „Vilniaus“ klubą jau seniai pamirštas. Idealios startinės pozicijos prieš atkrintamas kovas ir namų arenos pranašumas leidžia manyti, kad artėjama prie dar vieno titulo. Beje, namų arenos faktorius šiemet gali būti kaip niekad svarbus.

Alytaus „Almeida-Stronglasas“

Eilinis stabilus sezonas Alytaus klubui. Sėkminga sezono pabaiga galėjo leisit įspūdingai finišuoti, bet to nenutiko. Bet kokiu atveju, padarę reikiamas išvadas alytiškiai gali rimtai pretenduoti į čempionų vardus. Komandos sudėtis viena stipriausių lygoje, patirties netrūksta, o namų arenoje gausiai besilankantys žiūrovai leidžia tikėtis sėkmingo alytiškių pasirodymo likusioje sezono dalyje.

Rankinis

Kauno „Granitas-Gaja-Karys“

Banguojantis sezonas kauniečiams kol kas klostosi pakankamai neblogai. Nors čempionate užimta tik trečia vieta, Baltijos lygoje patekta į finalo ketvertą. Pastaruoju metu kauniečiai sunkiai nusiteikia kovoms su silpnesniais varžovais, tačiau vis tik laimi. Motyvacijos kovojant su stipriomis ekipomis netrūksta. Apskritai šios ekipos atkrintamose norėtų išvengti visi klubai. Šiai minutei tai yra ekipa, kuri gali įveikti bet ką. Kauniečiai turėtų žengti į pusfinalį, kuriame bandys nusitiesti kelią į finalą. Patekti ten jie tikrai gali. Jei ta aukšta banga, ant kurios šiuo metu stovi kauniečių laivas, nenuslūgs, jie pajėgūs ir gražinti titulą į Kauną.

HC „Vilnius“

Be jokios abejonės labiausiai stebinusi ekipa šiame sezone. Jei sezono pradžioje namuose netikėtai pralaimėjo Panevėžio klubui, tai po kelių turų išvertė iš balno „Dragūną“ ir kol kas yra vieninteliai įveikę čempionus Lietuvos rankinio čempionate. Vis tik sezono vidurio praradimai verčia manyti, kad pusfinalis yra šios ekipos galimybių riba. Norint jį pasiekti teks paplušėti kovoje su šiauliečiais.

Šiaulių „SM Dubysa-Gubernija

Jei pirmo ketverto ekipos buvo per stiprios žemiau esančioms ekipoms, tai šiauliečiai laimėjo kovą dėl aukščiausios likusios pozicijos. Brandų rankinį demonstruojantys saulės miesto atstovai gali mesti rimtą iššūkį ketvirtfinalyje HC „Vilniaus“ ekipai. Mažai kas prognozavo, kad šiauliečiai užims penktą poziciją. Patys ekipos žaidėjai, ko gero, šiuo metu nebejaučia didelės įtampos, nes viršijo rankinio mėgėjų lūkesčius, o tai gali būti geras psichologinis užtaisas ketvirtfinalio kovoje.

Vilniaus „Šviesa“

Prieš sezoną gerokai nukraujavusi ekipa šiemet didelių tikslų nekėlė, bet nedaug trūko, kad būtų finišavę penkti. Šešta pozicija mums ketvirtfinalyje žada Vilniaus ir Kauno klubų kovą. Ir nors abejas tarpusavio rungtynes reguliariame sezone laimėjo kauniečiai, jose lengva nebuvo. „Šviesa“ nėra parankus varžovas granitiečiams. Bendrai ekipos sezoną reiktų vertinti teigiamai. Ekipa atrado naujų svarbių žaidėjų, kurie patobulėjo, nebijo imtis iniciatyvos ir kitąmet gali kelti rimtą grėsmę favoritams.

HC „Grifas-Sporto gimnazija-KKSC“

Nors vienu metu ekipa pretendavo net į penktą poziciją, bendrai paėmus, galutiniu rezultatu po reguliaraus sezono panevėžiečiai skųstis neturėtų. Juolab, kad galėjo kristi ir žemiau. Po ilgo laiko tarpo į stipriausių lygą grįžęs Panevėžio klubas gėdos nepadarė ir sėkmingai nužygiavo iki atkrintamų kovų. Tiesa, užėmus septintą ar aštuntą vietą sezone, sunku tikėtis sėkmės ketvirtfinaliuose. Panevėžiečiai tai puikiai supranta, bet sezono metu buvo pademonstruota, kad kautis su favoritais galima. To ir lauksime iš Panevėžio klubo – kibimo į atlapus „Almeidai-Strongalasui“.

Varėnos „Ūla“

Paskutinę minutę į nuvažiuojantį atkrintamų varžybų traukinį patekę varėniškiai turėjo progą kovoti ir dėl septintos pozicijos reguliariame sezone. Vis tik vertinant visą sezoną, tai, kad sezonas pratęstas dar bent dvejoms rungtynėms, „Ūla“ turėtų vertinti itin teigiamai. Vienu metu grėsė likti be atkrintamų. Nebloga sezono pabaiga lyg ir turėtų nuteikti optimistiškai, bet laukiantis „Dragūno“ iššūkis mums sako, kad aštuntfinalyje dzūkų sezonas turėtų pasibaigti.

Rankinis

Pasvalio „Kurana-SM“ ir Utenos HC „Utena“

Dvi ekipos, kurios nepateko į atkrintamas kovas, jau gali pradėti ilsėtis. Tiesa, nemaža dalis šių ekipų atstovų atstovauja Lietuvai jaunimo rinktinėms. Belieka pasidžiaugti, kad šiuose klubuose puikią progą tobulėti gauna jaunimas, o nuolatinės rankinio tradicijos nėra pamirštamos šiuose miestuose, nepriklausomai nuo pasiektų rezultatų.

Abi ekipos vertos pagyrų už pastangas ir entuziazmą. Ne vieną rinktinės narį užauginę Pasvalio ir Utenos miestai nusipelnė pagarbos už nuolatinį darbą su jaunimu ir pastarajam puikiai sukurtas progas tobulėti – žaisti stipriausioje šalies lygoje. Be jokių abejonių, kitame sezone šiose ekipose išvysime naujų jaunų veidų, kurie įsilies į komandos žaidimą. Negali žinoti, galbūt Utenoje auga naujas Adenas Malašinskas, o Pasvalyje Valdemaras Novickis.

Pirmų ketvirtfinalio rungtynių tvarkaraštis:

Balandžio 13 d.

Klaipėdos „Dragūnas“ - Varėnos „Ūla“ (19.00 val. „Neptūno“ sporto salė).

Alytaus „Almeida-Stronglasas“ - HC „Grifas-Sporto gimnazija-KKSC“ (19.00 val. Alytaus Sporto rūmai).

Kauno „Granitas-Gaja-Karys“ - Vilniaus VHC „Šviesa“ (19.00 val. Kauno sporto halė).

Vilniaus HC „Vilnius“ - Šiaulių „SM Dubysa-Gubernija“ (19.30 val. HC Vilnius sporto salė).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)