Garbaus amžiaus moteris norėjo, kad šį katiną išsivežtumėme ir užmigdytumėm. Neslėpsime, atrodė jis tikrai klaikiai, oda šašuota, sloga visiškai užkimšusi nosį, visas perkaręs ir kūdas, kai kur praplikęs. Bet akys „degė“ noru gyventi. Ir nedrįsome nesuteikti jam galimybės.

Jam buvo atlikti išsamūs kraujo tyrimai, apžiūrėta oda. Vidaus organai veikia kaip laikrodis, tyrimas tik rodo bendrą uždegimą, tai normalu esant peršalimui. Tiesa, atlikus testus, vis dėlto vienas buvo teigiamas, tai – kačių imunodeficito virusas (FIV). Tai sukėlė šiek tiek nerimo, nes su šiuo virusu katinas turi gyventi arba vienas pas žmogų arba su kitais tokį patį virusą turinčiais katinukais. Virusu žmogus apsikrėsti negali, jis tik per kraują pernešamas kitam katinui, tarkim, muštynių metu.

Taigi, mes suprantame, kad Šansui rasti namus šansų nedaug. Bet visgi bandome kreiptis į žmones, kurie galėtų katinėliui suteikti savo namų šilumą, rūpesti ir meilę. Šiuo metu Šansas – klinikos stacionare. Jis – be galo meilus, švelnus, išsiilgęs švelnių žmogaus rankų prisilietimo prie jo.

Kviečiame visus norinčius padėti Šansui tapti vėl gražiu juodu blizgančiu katinu prisidėti prie gydymo išlaidų. Sąskaitą paramai galima rasti „Šlapios nosytės“ feisbuko paskyroje. Labai tikime Jūsų širdies gerumu! Laukiame mes, o ypač Šansas, kada galės ištrūkti iš klinikos narvo.

Šansas tikrai nori ir gali ir turi dar ilgai ilgai gyventi!​